Vágólapra másolva!
Kilenc szurkolót állítottak elő a rendőrök a Nyíregyháza-Debrecen NB I-es labdarúgó-mérkőzés előtt, alatt és után történt rendbontások miatt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap az MTI-vel.

A kilenc előállított hazai és vendég szurkoló közül öt személyt őrizetbe vettek garázdaság és rendzavarás miatt, míg a többiek ellen szabadlábon hagyásuk mellett indult eljárás - mondta Fülöp Gergely. A főhadnagy hozzátette: hivatalos személy elleni erőszak miatt egy debreceni szurkolót jelentettek fel a nyomozó ügyészségen, mert sörösüveggel megdobott egy lovasrendőrt.

A szóvivő tájékoztatása szerint a labdarúgó-mérkőzésen a rendőrség külső biztosítási feladatot látott el, mivel a találkozót előzőleg a labdarúgó-szövetség nem minősítette kiemelt kockázatúnak.

Ennek ellenére már a meccs előtt és alatt is történtek rendzavarások, a rendőröknek a stadionban is be kellett avatkozniuk, mert a vendégdrukkerek áttörték a szektorukat elválasztó kordont. A mérkőzést követően folytatódott a garázdaság, s végül kilenc embert állítottak elő.

Fülöp Gergely megemlítette, hogy a kisebb-nagyobb szurkolói rendbontásokban hat ember szorult egészségügyi ellátásra, valamennyien könnyebb sérüléseket szenvedtek a verekedésekben.

Ebben a hónapban már történtek hasonló esetek Nyíregyházán, szeptember elején kilenc újpesti szurkolót állított elő a rendőrség a két csapat bajnokija után.