Vágólapra másolva!
Négy kupamérkőzésen nem léphet pályára Torghelle Sándor, a német másodosztályú Carl Zeiss Jena labdarúgója, akit kiállítottak a múlt heti német kupa-mérkőzésen.

A dpa német hírügynökség szerda délelőtt még hárommeccses eltiltásról számolt be, délután azonban azt írta, Torghelle egy mérkőzést kapott a két sárga lapos kiállításért, további hármat pedig azért, mert többször megsértette a játékvezetőt.

A büntetést a klub és a futballista is tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett. Az eltiltás 2010. június 30-án elévül, ha a magyar játékos az aktuális csapataival addig nem játszik négy német kupa-meccset.

A jenai gárda múlt szerdán tizenegyespárbajban búcsúztatta a címvédő, élvonalbeli 1. FC Nürnberget a 16 közé jutásért rendezett találkozón, amelynek egyik főszereplője vitathatatlanul Torghelle volt: egy csodálatos átemeléssel ő szerezte csapata első gólját az 56. percben, 12 perccel később azonban kiállították, mert már volt egy figyelmeztetése, amikor buktatta ellenfelét és ezért újabb sárga lapot kapott.