Vágólapra másolva!
A címvédő Debrecen 1-1-es döntetlent ért el az Újpest otthonában a labdarúgó Soproni Liga 15. fordulójának nyitómérkőzésén.

Soproni Liga, 15. forduló:
Újpest FC - DVSC-TEVA 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion 6245 néző,
v.: Kassai
Újpest: Balajcza - Vermes, Korcsmár, Böjte, Kiss Z. (Nagy O. 79.) - Sándor Gy., Habi, Pető - Theobald (Széki 87.) - Tisza, Kovács Z.
DVSC: Csernyánszki - Bernáth, Mészáros, Komlósi, Sidibe - Dombi (Demjén 90.), Vukmir, Kiss Z., Leandro (Dzsudzsák 60.) - Kouemaha, Rudolf (Kerekes 75.)
gól: Korcsmár (90.), illetve Leandro (51.)
sárga lap: Pető (37.), Kiss Z. (45.), illetve Rudolf (70.)

A hazai ultrák a kezdés előtt száz labdát szórták a pályára, ezzel ünnepelték csapatkapitányukat, Kovács Zoltánt, aki az elmúlt fordulóban megszerezte pályafutása századik gólját a magyar élvonalban.

Az Újpest nagy lendülettel kezdte az összecsapást, ám a Debrecen címvédőhöz méltóan szép lassan magához ragadta a kezdeményezést és folyamatosan alakította ki a gólhelyzeteket, gól azonban nem született.

A fordulást követően a vendégek vezetésük után átadták a területet a lila-fehéreknek. Urbányi István csapata azonban nehezen jutott el helyzetekig, ám hét perccel a vége előtt következett a találkozó legvitatottabb szituációja: egy jobb oldali beadást követően Vermes fejelt, a labda a jobb kapufáról úgy tűnt, hogy a gólvonal mögé pattant, ám mind a játékvezető, mind az asszisztens továbbot mutatott.

Néhány hazai drukker a dötés után megpróbált bejutni a játéktérre, de ezt a biztonságiak megakadályozták. A hajrában óriási elszántsággal támadott a hazai gárda, amit már nem bírt el a vendégek védelme és Korcsmár az utolsó pillanatokban egyenlített.