Vágólapra másolva!
Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs elégedett saját, illetve csapata teljesítményével a német labdarúgó Bundesliga őszi fordulóiban, Dárdai Pál azonban annál kevésbé. Az élvonal három elismert magyar kiválósága a távirati irodának nyilatkozott hétfőn, megvonva a bajnokság eddigi mérlegét.

Hajnal Tamás, aki valósággal remekelt csapatában, a Karlsruhéban, hangsúlyozta, hogy értékelése szerint nagyon jó fél évet tudhatnak maguk mögött. A Bundesliga történetében a Karlsruhe - úgymond - a második legjobb feljutó, hiszen a hatodik helyen áll, pedig csupán idén "váltott" az első osztályra. Ennél jobb bemutatkozás 1998-ban csak a Kaiserslauternnek sikerült, amikor közvetlenül a feljutás után rögtön bajnoki címet szerzett.

A magyar válogatott középpályása csapata 17 mérkőzéséből 16 alkalommal volt pályán, egyedül a Bayern Leverkusen ellen hiányzott sérülés miatt. Góljai és gólpasszai aranyat értek, s számos alkalommal szerepelt a forduló válogatottjában. Egyébként Hajnal az őszi szezonban 5 gólt szerzett, 6 gólpasszt adott, s a Karlsruhe "lelkének" számított.

Szavai szerint csapata a jelenlegi hatodik helyével, illetve az elért eredményekkel is bizonyította, hogy bárkivel fel tudja venni a versenyt, legyen szó akár a Bayernről vagy a Werder Bremenről. A tavaszi tervekkel kapcsolatban pedig kijelentette, hogy a jelenlegi helyezésnél nemigen szeretnék alább adni. Amúgy Hajnal saját teljesítményét - igen szerényen - jónak értékelte, kiemelve, hogy kiváló szellemű csapatban játszik.

Az Energie Cottbus ellen az utolsó fordulóban elszenvedett, meglehetősen nagy arányú vereség (5-1) ellenére elégedetten nyilatkozott csapata, a Hannover és saját játékáról Huszti Szabolcs is. A Hannover jelenleg a Karlsruhe mögött a hetedik helyen áll, amit Huszti szerint a tavaszi szezon végére is meg akarnak őrizni, azaz a legjobb hét között szeretnének végezni. A magyar játékos elmondta, hogy az őszi forduló valamennyi mérkőzésén játszott, minden alkalommal kezdő volt, hat gólt szerzett, s négy gólpasszt adott. Biztos ítéletvégrehajtónak számított, hisz góljai közül négyet tizenegyesből ért el. Szabadrúgásai és beadásai - akárcsak Hajnaléi - a szakértők szerint valóban élményszámba mentek.

Huszti elmondta, hogy a magyar válogatottból történt MLSZ-eltiltásából még két hét van hátra. Szavai szerint szeretne ismét a nemzeti együttesben játszani, és számít arra, hogy a szövetségi kapitánytól újból behívót kap.

Némiképp kritikusabban minősítette saját teljesítményét és még inkább csapatát Dárdai Pál. A Hertha középpályása - aki lelkes és odaadó játéka miatt változatlanul a berlini közönség egyik kedvencének számít - saját magának "jó közepes" osztályzatot adott, a Hertha viszont - mint fogalmazott - összességében gyengén szerepelt.

A berlini csapat jelenleg 20 ponttal a 14. helyen áll, ami Dárdai szerint jelentősen elmarad a várakozástól. A gyengébb őszt azzal indokolta, hogy több új játékos érkezett az együtteshez, s az ő beilleszkedésük nehéznek bizonyult. Amúgy a magyar játékos a Hertha 17 mérkőzéséből 12-n szerepelt, s posztjáért a brazil válogatott Mineiróval kellett megküzdenie. Dárdai úgy vélekedett, hogy a tavaszi szezon mindenképp jobb lesz, s a Herthát legalább a kilencedik helyre jövendölte.

Ami pedig a 2008-as bajnokot illeti, Hajnal, Huszti és Dárdai is úgy vélte, hogy a "salátástál" következő tulajdonosa a Bayern München vagy a Werder Bremen lesz.