Vágólapra másolva!
A volt válogatott Illés Bélával és Halmai Gáborral felálló fővárosi Contact Sped csapata nyerte a negyedik alkalommal megrendezett Fehér Miklós nemzetközi teremlabdarúgó-emléktornát Győrben. Az emlékmeccsen a helyi közéleti válogatott a zenészek csapatával találkozott.

A már hagyományossá vált viadalt ezúttal a győri Egyetemi csarnokban bonyolították le, összesen 32 magyar, szlovák és osztrák csapat lépett parkettre. Az eseményen különleges mérkőzéssel is adóztak a négy évvel ezelőtt a pályán összeesett és elhunyt Benfica-játékos emlékének.

Ezúttal az országos zenészválogatott volt a vendég, amely a nemzeti együttest eddig irányító Várhidi Pétert is soraiban tudó közéleti válogatott ellen lépett pályára vasárnap.

Utóbbi együttesben többek között a Rába ETO aranycsapatának klasszis támadója, a jelenleg önkormányzati képviselő Hajszán Gyula, a volt világválogatott kézilabdás, Iváncsik Mihály mellett szerepelt Horváth Cs. Attila, a megyei labdarúgó-szövetség elnöke, Holló Sándor városi rendőrkapitány és Horváth Péter, a Révai Gimnázium igazgatója is.

A másik oldalon az R-port együttes testvérpárja, Rakonczai Imre és Viktor, valamint Balázs Pali volt a legismertebb név. Nagy küzdelemben a zenészek végül "elhúzták ellenfelük nótáját", s 5-4-re nyertek. A szervezők a torna jegybevételét a győri értelmi fogyatékosok fejlesztésével foglalkozó Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézetnek ajánlották fel.

Nyilatkozatok:
Hajszán Gyula: "A család barátjaként természetesen nem volt kérdés, hogy itt a helyem a tornán. Kicsit Miki édesapját is képviselem, aki sajnos betegsége miatt nem tudott eljönni. A torna gólkirályának azonban küldött egy labdát, melyet a Benfica valamennyi játékosa aláírt."

Illés Béla: "Most már visszajárók vagyunk erre a tornára, melyen mindig előtörnek belőlünk a Mikivel kapcsolatos emlékek. Szomorú ez az alkalom, hogy ilyen apropóból kell összejönnünk, ugyanakkor a kezdeményezés mindenképpen dicséretes."

Iváncsik Mihály: "Szívesen vállaltam a játékot, mert én is ismertem Mikit. Tragédia, ami vele történt, évek múltán is felfoghatatlan. Bízom benne, hogy ez a torna, ez a hagyomány a jövőben is folytatódik."

Vincze Ottó: "Nagyon szép gesztus ez a rendezvény, de a legjobb az lenne, ha nem Mikire kellene emlékezni, hanem ő is itt játszana a többiek között."