Vágólapra másolva!
Kisteleki István egy vagy két nevet terjeszt kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége elé a szövetségi kapitányi poszt jelöltjeként.

Az MLSZ elnöke a Napkelte adásában e témában elmondta, elképzelhető olyan megoldás, hogy az új kapitány csak májusban veszi át a válogatott irányítását, mivel az egyik jelenleg képben lévő szakembernek addig érvényes szerződése van. Ugyanakkor hangsúlyozta, még hétfőn is tárgyalásokra kerül sor.

Kisteleki közölte, kapitánykérdésben külföldi párti, de azt sem tartaná rossz megoldásnak, ha Várhidi Péter - akinek szerződése december 31-én lejárt - folytatná a munkát.

Arra a felvetésre, miszerint az élvonalbeli edzők döntő többsége nem bízik abban, hogy a nemzeti együttes továbbjut világbajnoki selejtező csoportjából, az MLSZ elnök azt válaszolta, a válogatottnak harcban kell lennie a második helyért, ő hisz ebben.

Megemlítette, hogy a futballban gyakran van példa esélytelenebb csapatok jó szereplésére, konkrétumokat sorolva utalt többek között a görögök 2004-es váratlan Európa-bajnoki diadalára.

Ki legyen a kapitány?

Napról napra újabb és újabb nevek röppennek fel a kapitánykérdés kapcsán, a hírek szerint több mint húsz jelölt és önjelölt közül válogathatott Kisteleki István. A sportnapilap úgy tudja, a poszt legnagyobb esélyese a belga Franky Vercauteren, illetve a Gent norvég edzője, Trond Sollied.

De korábban felmerült a brazil Carlos Alberto Torres és a német Christoph Daum neve is, a bulvár sajtó megszellőztette másik két német szakember, Werner Lorant és Klaus Augenthaler esetleges érkezését is.

Honfitársuk, Uwe Rapolder, illetve a norvég Egil Olsen korábban, még a Várhidi-éra előtt röppent fel, míg a svéd Benny Lennartsson tavaly szeptemberben jelentette be, hogy az MLSZ-től elkérték az önéletrajzát.