Vágólapra másolva!
Az Újpest FC leigazolta a Diósgyőr tehetséges kapusát, Szalma Pált. A borsodi gárdát négy és fél éven át erősítő futballista bevallotta: nagy lehetőségnek tartja az újpesti szerződést.

Az 1982. március 12-én Vásárosnaményban született kapus már 10 évvel ezelőtt tagja volt az akkor NB I B-s Nyíregyháza felnőtt keretének, bajnokságot is nyert a csapat, de Szalma Pál ekkor még nem kapott lehetőséget.

Tizennyolc esztendős korában Záhonyba igazolt az állandó játéklehetőség reményében, fél év múlva pedig a Vasashoz került. Az angyalföldieknél azonban csak edzhetett, mert a szerződtetését a vezetők nem tudták az átigazolási időszak végéig lebonyolítani.

A meccshiányt Nyírvasváriban pótolta a hálóőr, aki a következő szezonban a harmadik osztályú Nyírbátor együttesében védett.

De csak egy évig, mert felfigyelt rá a Diósgyőr. 2003-ban igazolt a miskolci együtteshez, amellyel feljutott az NB I-be. A 2003/2004-es szezonban a BKV Előre ellen 2-0-ra megnyert meccsen mutatkozott be a felnőtt profibajnokságban.

Az NB I-es debütálásra 2006 tavaszán került sor, mégpedig a REAC elleni 1-1-re végződött hazai bajnokin.

A 188 cm magas, 82 kg-os kapus összesen 41 NB I-es találkozón szerepelt, ezen belül volt egy 26 meccses sorozata, amikor is egyszer sem hiányzott a Diósgyőri csapatból.

A kapus - aki a 26-os mezszámot viseli majd - kiemelte: nagyon sokat köszönhet a nyíregyházi Buús Györgynek és Dajka Lászlónak, illetve a diósgyőri Veréb Györgynek és Kiss Józsefnek, mert ők azok a kapusedzők, akik rengeteget segítettek neki a karrierje felépítésében.

"Diósgyőrben a nyáron lejáró szerződésemet közös megegyezéssel felbontottuk, mert az új tulajdonosok más játékosokkal képzelték el a jövőt. Ennek ellenére nagyon sokat köszönhetek a DVTK-nak, többek között itt játszottam első felnőtt profi és NB I-es meccsemet is" - nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak a hálóőr.

"Nagyon örültem Sallói István megkeresésének, mert az Újpest évről évre komoly célokért küzd, és remélem, hogy ezekből a sikerekből én is ki tudom venni a részem. Bízom benne, hogy sikerül minél hamarabb NB I-es meccsen is bemutatkoznom, és szeretnék bizonyítani, elsősorban magamnak. Tudom, hogy két komoly riválisom van, de nem hátrálok meg a kihívásoktól, minden edzésen és meccsen megpróbálom kihozni magamból a maximumot."

Információink szerint egy meghatározó játékos távozhat is a lila-fehérektől, Sándor Györgyöt az angol másodosztályú Plymouth Argyle szeretné szerződtetni.