Vágólapra másolva!
Az Újpest hazai pályán hosszabbításban kapott tizenegyessel győzte le a Budapest Honvédot a labdarúgó Soproni Liga 20. fordulójának nyitómérkőzésén, ezzel pontszámban beérte - és jobb gólkülönbségével meg is előzte - riválisát a tabellán.

Soproni Liga, 20. forduló:
Újpest FC - Budapest Honvéd 1-0 (0-0)
Szusza Ferenc-stadion, 4388 néző
v.: Solymosi
Újpest FC: Balajcza - Regedei, Böjte (Juhár, 46.), Korcsmár, Sadjo - Bozic, Ebala (Foxi, 46.), Habi, Hajdú - Tisza, Kovács Z. (Dourandi, 76.)
Budapest Honvéd: Borel - Takács Á. (Adewunmi, 69.), Benjamin, Smiljanic, Vincze Z. - Ivancsics, Genito, Bárányos, Dobos - Hercegfalvi (D. Abass, 62.), Abraham (Zsolnai, 42.)
gól: Tisza (93., 11-esből)
sárga lap: Bozic (55.), Habi (84.) illetve Benjamin (17.), Takács Á. (45+2.), Dobos (57.), Smiljanic (69.), Bárányos (92.)

Az első félidő unalmas mezőnyjátékkal telt, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Egyáltalán nem érződött, hogy a két csapat versenyben van a bajnoki címért.

Supka Attila szerint a bíró belenyúlt a meccsbe:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=1IkCNEagu4jj8EKv


A folytatásban, ha lehet, még ötlettelenebbül futballoztak az együttesek, a 85. percig egyetlen helyzetet sem láthatott a közönség. Akkor előbb Tisza hagyott ki egy lehetőséget, majd Abass hibázott el egy hatalmas ziccert, amikor tíz méterre az újpesti kaputól lyukat rúgott.

Forrás: MTI

Kovács Zoltán (balra) gyönyörködik Smiljanic fejelő mozdulatában

Végül a hazaiak egy, a ráadásban kapott 11-esből (Tisza szabadrúgása egy sorfalban álló kispesti kezét érintette) megszerezték a győztes találatot a rendkívül alacsony színvonalú találkozón, melyen egyik gárda sem érdemelt három pontot.

Tisza Tibor és Ivancsics Gellért szavai:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=Tr8qMdkXyUBoTC5U