Vágólapra másolva!
Egy hatalmas öngólnak köszönheti továbbjutását a DVSC-TEVA a Fehérvár FC ellen a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján.

A hajdúságiak 2-1-re vezettek - az első felvonást 2-1-re nyerték a fehérváriak -, amikor tizenegyeshez jutottak a 85. percben. Takács lövését Sebők hárította, a kipattanó labdát Durica 15 méterről, kapásból védhetetlenül bombázta saját kapujának a bal felső sarkába.

"Úgy érzem, hogy végig mi irányítottuk a mérkőzést, így a továbbjutásunk is megérdemelt. A végjáték nem volt egyszerű, számos helyzetet mi is kihagytunk" - értékelte a mérkőzést a dvsc.hu-n Herczeg András, a Debrecen szakvezetője.

Disztl László, a Fehérvár edzője nem a utolsó gól miatt bosszús: "Az első félidőt jól kezdtük, de a második játékrészben már hullámzóbb teljesítményt nyújtottunk. Nem is igazán az öngól miatt vagyok mérges, hanem az azt megelőző felesleges szabálytalanság miatt. Sajnálom, hogy nem jutottunk tovább."

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
DVSC-TEVA - FC Fehérvár 3-1 (1-0)
Debrecen, 4000 néző
v.: Bede (Erős, Ortó)
DVSC: Balogh - Bernáth, Bíró, Komlósi, Takács - Huszák (Dombi, 70.), Kiss, Leandro (Sándor, 61.), Czvitkovics - Bogdanovics, Kerekes (Kouemaha, 78.)
Fehérvár: Sebők - Lázár (Csobánki, 77.), Koller, Horváth, Mohl - Farkas, Sifter (Nagy D., 46.) - Simek, Polonkai, Dajics (Durica, 74.) - Sitku
gól: Bogdanovics (31.), Kerekes (56.), Durica (öngól, 87.), illetve Koller (84.)
sárga lap: Bíró (14.), Sándor (89.), illetve Mohl (10.)
továbbjutott: a DVSC-TEVA, 4-3-as összesítéssel

kedden játszották:
Vasas - Integrál-DAC (NB II) 1-2 (0-1)
tj.: az Integrál-DAC, 2-2-es összesítéssel

Gabona Trans Kaposvár - Gyirmót (NB II) 3-0 (1-0)
tj.: a Kaposvár, kettős győzelemmel, 7-2-es összesítéssel

Budapest Honvéd - Kazincbarcika (NB II) 4-2 (1-2)
tj.: a Budapest Honvéd, 6-4-es összesítéssel