Vágólapra másolva!
Az FC Fehérvár hazai sikere után Debrecenben is nyert a labdarúgó Ligakupa döntőjének visszavágóján, és kettős győzelemmel hódította el a serleget.

Ligakupa, döntő, visszavágó:
DVSC-TEVA - FC Fehérvár 0-2 (0-0)
Debrecen, 1500 néző
v: Iványi (Albert, Medovarszki)
Debrecen: Csernyánszki - Nagy Z., Szűcs, Takács (Spitzmüller 68.), Szatmári - Nagy R., Demjén, Huszák (Chigou 61.), Rezes (Dombi 52.) - Rudolf, Bogdanovics.
Fehérvár:
Németh B. - Lázár, Fehér, Koller, Mohl (Denysov 74.) - Farkas, Sifter - Simek (Csobánki 30.), Polonkai (Vadász 78.), Dajic - Sitku
gól:
Sifter (58.), Sitku (72.)
sárga lap: Rudolf (33.), Dajic (37.), Szűcs (67.), Csobánki (91.)

Akkora vihar előzte meg a mérkőzést, hogy a szurkolók telefonon érdeklődtek a DVSC munkatársaitól, vajon megtartják-e a nagydöntő visszavágóját. A nagy eső és szél talán nem is ok a halasztásra, de a folyamatos villámlás már olyan tényező, ami miatt a játékvezető dönthet úgy, hogy nem lehet lejátszani a találkozót.

Iványi Zoltán végül a sípjába fújt, és megkezdődhetett a DVSC és a Fehérvár párharca a Ligakupáért. A két együttes kezdőcsapata alapján a vendégek számítottak esélyesnek, ugyanis a legerősebb összeállításban léptek pályára. Arra készültek a fehérváriak, hogy a Magyar Kupa-kiesésért (a negyeddöntőben búcsúztatta a DVSC a riválist), valamint a bajnokságban szombaton elszenvedett 3-0-s vereségéért egyaránt revánsot vesznek.

A Loki ellenben többségében olyan játékosokkal vette fel a harcot, akik a bajnokságban ritkán szerepelnek, az első hely megszerzése a DVSC számára fontosabb "holmi" Ligakupánál...

A meccs elején rögtön Bogdanovic előtt adódott lehetőség, aki 10 méterről lőtt fölé. A vendégek összeállítása alig tért el a szombatitól, mégis partiban volt velük a Debrecen. Ám később sokszor kapkodtak Rudolf Gergelyék, rendre rossz megoldást választottak az ellenfél kapuja előtt. Valóban Sitkuék lehettek nyugodtabbak, hiszen náluk volt az előny az első meccsen elért 1-0-s győzelemmel.

Eldőlni látszott a meccs a Fehérvár javára, miután Sifter az 58. percben távoli bombából megszerezte a vezetést. Három gólt kellett volna rúgnia a kupasikerhez a Lokinak, erre azonban nem sok esély mutatkozott. Herczeg András pályára küldött még egy csatárt, Huszák helyett jött Chigou, Rudolf pedig hátrébb lépett. A kameruni sem tudott azonban segíteni. A piros-kékek már sokkal felszabadultabban játszhattak, és kihasználva egy újabb hazai hibát, Sitku közelről eldöntötte a meccset - számolt be a találkozóról a dvsc.hu.

A fehérváriak kettős győzelemmel, 3-0-s összesítéssel nyerték a párharcot. Az első alkalommal megrendezett Ligakupa győztese 8 millió forintos pénzdíjat kapott, és jogot szerzett az indulásra az Intertotó-kupában.

Egyólos előnyt szerzett a Fehérvár a Ligakupa-döntőbenhttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20080514-ligakupa-minimalis-elonyt-szerzett-a-fehervar.html