Vágólapra másolva!
A Birmingham Mail szerint Gera Zoltán nem hosszabbítja meg szerződését az angol élvonalba frissen feljutott West Bromwich Albionnal, és pályafutását mesés fizetésért a nyugat-londoni Fulhamben folytatja. A 29 éves labdarúgóért nem kell fizetnie az előző idényben épphogy - jobb gólkülönbséggel - bennmaradt Premier League-csapatnak.

Aston Villa, Birmingham City, Bolton, Charlton, Everton, Fulham, Liverpool, Middlesbrough, Newcastle, Plymouth, Portsmouth, Watford, Wigan Athletic, Benfica, Celtic, Nürnberg és egy erős spanyol élcsapat.

Hogy mi a közös az említett klubokban?

Az angol, a magyar (a skót, a portugál, a spanyol, a német...) sajtó szerint a felsorolt csapatok mindegyike eljátszott már a gondolattal, hogy leigazolja a West Bromwich Albiontól Gera Zoltánt, a magyar válogatott 29 éves középpályást.

2004 óta (ekkor igazolt Angliába a Ferencvárostól) volt, hogy sajtóhírek szerint 4 millió fontot ajánlott érte egy érdeklődő, 2,5-ért is vitték volna, sőt cserealapnak is kiváló volt a magyar játékos, sőt amióta lejáróban a szerződése, még többen érdeklődnek iránta, hiszen a Bosman-szabály szerint ingyen vihető az a focista, akit nem köt kontraktus egyetlen klubhoz sem.

Gera most tehát szabad, mint a madár, bárkivel tárgyalhat, a WBA esélye arra, hogy "megszerzi" őt, (papíron) nem több, mint mondjuk a Ferencvárosé.

Ha beütjük a futballista nevét valamelyik hírkereső oldalba, érdekes - és egymásnak teljesen ellentmondó - főcímek jelennek meg.

"A Pompey megszerezte Gerát a Celtic, Everton, Bolton, Boro négyes elől" - írta 21 órája a Vitalfootball, ezt a Glasgow Evening Times annyiban alátámasztja, hogy a Celtic edzője, "Strachan lemaradt Geráról".

A már említett Vitalfootball pár nappal korábbi írása szerint "Gera elhagyja a West Bromot a Celtic kedvéért", míg az ESPN 20 órával ezelőtt megjelent cikke tényszerűen a "WBA legutolsó ajánlatát" elemezgeti.

A Birmingham Mail szerda délben biztos volt benne, hogy a Portsmouthé lesz a magyar játékmester, mindeközben a Sportlinglife.com - fél órával az [origo] ezen sorainak a megjelenése előtt - azt kürtölte világgá, hogy a Fulham lett a befutó.

Hogy kinek érdemes hinni, mi sem tudjuk, ám az igazságot talán helyből, azaz Birminghamből a legkönnyebb kideríteni. Nézzük meg tehát, mit írt legutóbb a Birmingham Mail.

A helyi újság csütörtöki internetes dolgozatában "egyetért" a Sportlinglife-fal, s főcímében így fogalmaz: "Gera Zoltán meglepetésre a Fulhamhoz igazol".

A cikk szerint Gera már-már úton volt a Fratton Park (az FA-kupa-győztes Portsmouth stadionja) felé, ám végül Nyugat-London felé vette az irányt, és a Fulhamnél kötött ki - virtuálisan.

Forrás: Getty Images

Az igazolás tényét - írja a lap - jövő hétig bizonyosan nem fogják megerősíteni, ám Sam Stapleton, Gerzson angliai ügynöke szerdán úgy nyilatkozott, hogy a légiós már eldöntötte, hol folytatja.

Stapleton nem árulta el, melyik a kiválasztott klub, ám a Mail újságírója úgy tudja: Roy Hodgson csapatához (tehát a Temze-parti Fulhamhez) ír alá az 53-szoros válogatott játékos.

Gera döntése - így a lap - meglepő, hiszen a 2007-2008-as szezonban a Craven Cottage-i gárda a kiesés ellen harcolt (csak jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy megmenekült a Reading FC-vel szemben), és jó eséllyel idén sem lehet más a célja, mint a bennmaradás.

De akkor miért a Fulham? A WBA nem akart kimagasló fizetést biztosítani számára, nem így a fővárosiak, akik mesés szerződéssel édesgették magukhoz Gerát, akinek 29 évesen már a foci utáni életre is gondolnia kell(ett).

A West Bromnál mindeközben már keresik is Gera Zoltán méltó utódját, ám azt még nem javasoljuk a magyar játékos rajongóinak, hogy azonnal rohanjanak Fulham-mezt venni, várjuk meg a hivatalos bejelentést...

A skysports.com a nap folyamán megkérdezte a futballista magyarországi játékosügynökét, Filipovic Vladant. Ami biztos, a befutó a Fulham, Middlesbrough, Portsmouth, Everton, Bolton kvintettből jön ki.

"Két-három klub is érdeklődik Zoltán iránt, s ajánlatokat is kapott tőlük. A West Brom egy utolsó ajánlatot tett neki, ám úgy vélem, elhagyja jelenlegi klubját, mert jobb feltételeket kínál számára a többi. A döntést a futballista pár napon belül meghozza."