Vágólapra másolva!
Július 1-től a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alkalmazásában áll Jámbor László, a több mint két évtizede Hollandiában élő, nagy nemzetközi tekintélynek örvendő szakember.

Jámbor a 90-es években az Ajaxnál, Leo Beenhakker és Luis van Gaal mellett tevékenykedett, sikeres időszakot töltött az akkoriban Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-győztes amszterdami együttesnél, később dolgozott a szaúd-arábiai válogatottnál, majd 2005-2006-ban Debrecenben, utána az AS Monacónál, legutóbb pedig az Egyesült Arab Emirségekben.

Jámbor László - az MLSZ tájékoztatása szerint - Erwin Koemannak, az A válogatott szövetségi kapitányának az asszisztense lesz, egyéb tevékenységét pedig igazgatói beosztásban a teljesítményfejlesztés különféle területein végzi.

A szövetség fejlesztési igazgatójaként felelőse lesz az edzőképzésnek, felügyeli a különböző korosztályos válogatottakat, s vezeti, koordinálja a Telkiben épülő edzőközponttal kapcsolatos feladatokat. A komplexum jövő év elején esedékes átadása után ő látja majd el az igazgatói teendőket.

Forrás: MTI

Jámbor László szerződése - szinkronban Erwin Koemanéval - 2009. október 31-ig szól.