Kirúgták az olaszok Donadoni kapitányt

Vágólapra másolva!
Menesztették posztjáról Roberto Donadonit, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát. Utódja Marcello Lippi lett, akivel a squadra azzura 2006-ban világbajnok lett.
Vágólapra másolva!

Donadoni helyét az a Marcello Lippi veszi át, aki a 2006-os világbajnokságon vezette végső diadalra a csapatot, majd lemondott. Ezt az olasz sportági szövetség (FIGC) közölte internetes oldalán. "Marcello Lippi visszatér a válogatott élére. Giancarlo Abete, a FIGC elnöke őt nevezte ki Roberto Donadoni helyére."

A FIGC jelezte, hogy Lippi hivatalos "bemutatására" kedden kerül sor Rómában. "Nagyon, nagyon örülök. Motivált vagyok. A jövő heti viszontlátásra" - reagált tömören az ANSA hírügynökség megkeresésére a régi-új szakvezető.

"Kár, hogy egy tizenegyes ilyen helyzethez vezetett. Az elmúlt két évben az én olasz válogatottam pozitív dolgokat is csinált, melyeket nem tehet semmissé egy utolsó mérkőzés" - nyilatkozott szomorúan Donadoni.

Küldje a #FUTBALLMMS kódszót sms-ben a 777-re, és fotókkal kiegészített információkhoz juthat mindössze havi 499 forintért! A regisztrációs sms díja 72 forint.
A szolgáltatást T-Mobile-ügyfelek vehetik igénybe. (x)