Vágólapra másolva!
Remekül kezdte az U19-es Európa-bajnokságot a magyar válogatott, amely a bolgárok elleni nyitómeccsen 1-0-ra győzött Németh Krisztián korai góljával. Fiataljaink ezzel nagy lépést tettek a vb-részvétel felé és csütörtökön 18 órától a spanyolok ellen folytatják a szereplést.

U19-es Európa-bajnokság, A csoport, 1. forduló:
Magyarország - Bulgária 1-0 (1-0)
Prága, Zizkov-stadion, 1000 néző
v.: Toussaint (luxemburgi)
Magyarország: Gulácsi - Nagy O., Korcsmár, Debreceni, Présinger - Gál (Iszlai, 72.), Busai - Gosztonyi, Koman, Szabó L. (Nikházi, 85.) - Németh K (Simon A., 88.).
Bulgária: Ivanov - Panov, Uzunov, Makendzsiev (Cacsev, 52.), Georgiev - Cvetanov, Dimov, Gadzsalov, Alekszandrov (Zlatkov, 85.) - Zehirov, Kirov (Kosztadinov, 74.).
gól: Németh K. (10.)
sárga lap: Cvetanov (2.), Korcsmár (45+1.), Dimov (58.), Gál (67.), Gadzsalov (77.)

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott az Eb első napján az előzetesen leginkább verhetőnek tartott riválissal, Bulgáriával találkozott, és bár Németh Krisztián kisebb sérüléssel bajlódott, a Liverpool csatára végül ott volt a kezdőcsapatban.

Hogy ez milyen sokat számított, az a 10. percben derült ki, az addig Gulácsit kétszer is megmozgató bolgárok ugyanis kicsit kinyíltak hátul, a mieink pedig ezt nyomban kihasználták: Koman ugratta ki Némethet, aki bevezette a labdát a 16-oson belülre, aztán a bal sarokba gurított (1-0).

A bolgárok hamar magukhoz tértek a bekapott gól után, és letáboroztak a magyar kapu előtt, de Cvetanov kapáslövése nem találta el a kaput, Kirov és Zehirov kísérletét pedig Gulácsi hatástalanította. A 25. percben megint Koman és Németh összjátéka keltett bonyodalmat a bolgár kapu előtt, de csatárunk lövését Ivanov fogta.

Jó kapusnak szerencséje van, tartja a mondás, és Gulácsi megdolgozott Fortuna segítségéért, a számos védés után ugyanis Georgiev majd 40 méteres bombájával szemben már tehetetlen volt, de a felsőléc hárított helyette.

Sisa Tibor szövetségi edző értékelése a találkozó után:


Válaszként Németh Krisztián villant, okosan csavart jobbal a bal sarok irányába, de pár centit tévedett. A félidő végén is a Liverpoolban edződő tehetség aktívkodott, Koman passza után került helyzetbe, de ismét Ivanov kesztyűje állította meg a labdát. A fordulás után bátran kezdtek a mieink, Németh és Gosztonyi jutott el a bolgár kapuig, de sajnos eredmény nélkül, a rivális is rákapcsolt, Szabó önfeláldozó bevetődéssel nagyot mentett Zehirov lövésénél.

Az 51. percben Dimov fejese kerülte el arasznyival Gulácsi kapuját, jó negyedórával később Németh duplázhatott volna, de Cacsev eltűntette a 16-oson belül, a luxemburgi bíró azonban nem fújt a sípjába. A 79. percben nagy ziccer adódott a bolgárok előtt, Gadzsalov azonban nem ünnepelhetett, mert Nagy Olivér a gólvonalon tisztázott.

Az utolsó percek is bolgár fölényben teltek, de Gulácsit ezen a napon nem lehetett legyőzni, így a vége 1-0 Magyarország javára, amivel a mieink óriási lépést tettek a vb-részvétel felé, hiszen a csoportok első három helyezettjei kvalifikálják magukat az U20-as seregszemlére.

A csoport másik mérkőzésén:
Németország - Spanyolország 2-1 (1-0)

B csoport:
Görögország - Olaszország 1-1 (1-0)
Csehország - Anglia 2-0 (0-0)

A magyarok további programja:
csütörtök: Magyarország - Spanyolország, Pribram, Marila-stadion 18 ó
vasárnap: Magyarország - Németország, Pribram, Marila-stadion 20 ó