Vágólapra másolva!
A labdarúgó Soproni Liga újonca, a Haladás kedden felkészülési mérkőzésen 1-1-es döntetlent játszott a Premier League egyik sztárcsapatával, az Arsenallal. A szombathelyi stadionban telt ház, 12 ezer néző előtt került sor a mérkőzésre.

Forrás: [origo] A mérkőzés képekben

Barátságos mérkőzés:
Haladás - Arsenal (angol) 1-1 (1-1)
Szombathely, 12 ezer néző
Haladás: Rózsa (Szép, 75.) - Schimmer (Csontos, 71.), Guzmics, Kuttor (Balassa, 73.), Tóth P. (Kovács Zs., 75.) - Vörös (Maikel, 71.), Molnár (Devecseri, 75.), Kaj (Sipos, 62.) - Oross (Burkus, 73.), Kenesei (Rajos, 62.), Simon A.
Arsenal: Almunia (Mannone, 46.) - Sagna, J. Hoyte, G. Hoyte, (Traoré, 46.), Clichy - Ramsey (Randall, 46.), Denílson, Wilshere (Coquelin, 63.), Walcott - Bendtner, (Simpson, 63.), Vela (Lansbury, 46.).

6. perc: Kuttor habozott a Haladás-kapu előtt, Denílson viszont résen volt, lecsapott a labdára, és 13 méterről óriási erővel lőtt a felső kapufára.

9. perc: Walcott került szembe Rózsával, 8-ról lőtt is, ám a szombathelyi kapus bravúrral hárított.

14. perc: Kenesei lőhetett 17 méterről, a gyenge erejű lövést gond nélkül fogta Almunia.

25. perc: szemrevaló Haladás-akció végén Kenesei kapott remek indítást a 16-os előterében, szép labdaátvétel után 9 méterről mesterien pörgetett át a kivetődő Arsenal-kapus felett. Jóllehet a visszafutó Hoyte a gólvonal "tájékáról" kivágta a labdát, a bíró és a partjelző szerint a labda benn volt - 1-0-ra vezet a Haladás!

33. perc: szép kényszerítő után Clichy az ötös bal sarkáról az oldalhálóba lőtt.



Wenger: "Nem a marketing, a foci miatt jöttünk"


38. perc: Tóth Péter bal oldali beadása zavart okozott az Arsenal-védelemben, Oros azonban nem élt a lehetőséggel, nem tudott belepöckölni a labdába. Még ugyanebben a percben Kaj látványos, 18 méteres csavart lövését védte Almunia.

41. perc: Bendter a levegőben látványosab levette a labdát, majd szöktette Walcottot, s a fiatal támadó 10 méterről úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a jobb kapufáról vágódott a hálóba (1-1).

48. perc: a csereként beállt Randall 22-ről rászúrta, Rózsának még nyújtózkodnia sem kellett, mert jócskán fölé szállt a labda.

Fotó: Hajdú D. András [origo]

Benn volt, nem volt benn? (még több kép)

69. perc: ismét Randall lőtt távolról, de 20 méterről sem célzott pontosan.

79. perc: Clichy 20 méteres, ballal eltekert szabadrúgása centikkel kerülte el a jobb kapufát.

82. perc: Clichy megbotlott a jobbszélen, Simon szerezte meg a labdát, majd az alapvonalról középre adott, s a labda Hoyte-ról a kapufára pattant - majdnem öngól.

Arséne Wenger csapatából a sztárok többsége hiányzott, ennek ellenére a vendégeknél volt többet a labda. A szombathelyiek viszont nem játszottak alárendelt szerepet, több szép támadást vezettek, és rászolgáltak a döntetlenre.

A jó hangulatú találkozót az első félidőben meg kellett szakítani egy kis időre, mert néhány hazai szurkoló több égő fáklyát is bedobott a játéktérre. A második játékrészben "csak" a futópályáig sikerült behajítaniuk a petárdákat.

Wenger ad, Csertő tanul