Vágólapra másolva!
A VfB Stuttgart egy góllal nyert a Győr ellen a labdarúgó UEFA-kupa második selejtezőkörének első felvonásán. A Debrecen három góllal kikapott a Young Boys vendégeként, így nehéz helyzetből várhatja a visszavágót.

Eredmény, UEFA-kupa, selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:
VfB Stuttgart (német) - Győri ETO 2-1 (2-1)
Stuttgart 7000 néző
v: Paulo Manuel Gomes Costa (portugál)
Stuttgart: Lehmann - Hilbert, Osorio, Tasci, Magnin - Bastürk (Pardo, 81.), Khedira, Simak, Lanig (Hitzlsperger, 81.) - Marica (Fischer, 81.), Gomez
Győr: Stevanovic - Tokody, Bank, Supic, Völgyi (Nikolov, a szünetben) - Kovács I. Z., Jäkl (Pákolicz, 85.), Koltai, Józsi - Böőr, Bajzát (Kovács II. Z., 76.)
gól: Tasci (13.), Marica (33.), illetve Böőr (45.)
sárga lap: Pákolicz (89.)

A találkozón győri részről a bordatörést szenvedett Stark Péter, bokaműtét előtt álló kameruni középpályás, Eugene Fomumbod, illetve a Zestafoniban kiállított, így eltiltását töltő Pintér Attila nem léphetet pályára.

A másik oldalon a Stuttgart kicsit lekezelte a magyar csapatot, ugyanis kimaradt a kezdőből a Bordon helyére vásárolt holland védő, Khalid Boulahrouz, a brazil csatár, Cacau, illetve a német válogatott, Thomas Hitzelsperger is - igaz, utóbbit a 81. percben pályára küldte Armin Veh vezetőedző.

Forrás: Getty Images

Jól kezdte a mérkőzés a Győr, az első komoly helyzetre azonban 13 percet kellett várni, akkor Marica lövését védte Stevanovic. Az erősödő nyomás egy perccel később gólt ért, Simak szögletét követően Tasci fejelte a labdát a győri kapuba (1-0).

A 33. percben óriási potyagólt kapott a magyar csapat, Stevanovic Kovács II Zoltánhoz akarta passzolni a labdát, ám azt Marica szerezte meg, s 15 méterről nem hibázott (2-0).

A vezetéstől kényelmessé váló hazaiakat a 38. percben Böőr még csak riogatta távoli lövéssel, hét perccel később azonban már megzörrent Lehmann hálója. Jäkl passzolt Böőr elé, aki 17 méterről úgy lőtt a német kapuba, hogy a labda a kapufáról vágódott a jobb felső sarokba (2-1).

A második félidőben nagy elánnal támadott a hazai együttes, ám Gomez, illetve Bastürk mindent kihagyott, ha eljutott a labda, akkor Stevanovic állta útját.

A magyar együttes erővel is végigbírta a találkozót és kedvező eredményt ért el a két hét múlva sorra kerülő győri visszavágó előtt.