Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg Várhidi Péter december 31-én lejáró szerződését. Az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint ez azt is jelenti, hogy a testület visszavonja a szakember megbízását az olimpiai válogatott irányítására és Várhidi nem lesz tagja az új struktúrában felálló operatív teamnek sem.

A legfrissebb sporthírek

"Az utánpótlás terén új koncepció szerint folyik a munka és ebben nem számít rám Jámbor László sportágfejlesztési igazgató" - mondta Várhidi. "Biztos vagyok benne, hogy akkor is mennem kellett volna, ha az U21-es válogatottal nem kapunk ki 8-0-ra Szerbiában. Azt gondolom, Magyarországon mindent elértem, amit lehetett, hiszen voltam szövetségi kapitány és bajnokcsapat edzője is. Az eredmények miatt sem kell szégyenkeznem, a válogatottat, amit vezettem, szerették a szurkolók, telt ház előtt játszottunk meccseket. A felmondási idő december 31-ig tart, utána muszáj lesz dolgoznom, de egyelőre még nem gondolkoztam azon, mit fogok csinálni."

A szövetség elkezdte az egyeztetéseket azokkal a szakemberekkel, akik szerepet kapnak az új rendszerben. A névsor az eredeti terveknek megfelelően október 30-ra alakul ki.

Kisteleki István, az MLSZ elnöke arról tájékoztatta a testületet, hogy egy hónapon belül 40 fölé emelkedik az OLLÉ-OMV program keretében átadott műfüves pályák száma, illetve, ha az Országgyűlés elfogadja a költségvetést, akkor jövőre 600 millió forint - 200 millióval több, mint idén - áll majd az utánpótlásnevelés részére.

Kasza János a 2010-es budapesti és debreceni rendezésű futsal Európa-bajnokságot előkészítő bizottság vezetője elmondta, hogy elkészült a torna költségvetése, mellyel szóbeli visszajelzés szerint a kiadások nagy részét álló kontinentális szövetség (UEFA) elfogadott.