Vágólapra másolva!
Lemondott Sisa Tibor, a nyári csehországi Európa-bajnokságon bronzérmes magyar U19-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője. A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának tájékoztatása szerint a szakember a vezetőkkel történt egyeztetést követően, közös megegyezéssel távozik.

Az MLSZ két héttel ezelőtt kiadott egy közleményt, melyben az szerepelt, hogy az utánpótlás válogatottakat irányító új operatív teamben számítanak Sisa munkájára is.

"Jelentősen csökkent volna a mozgásterem az új felállásban, ezért a Jámbor László sportágfejlesztési igazgatóval folytatott beszélgetésünk után úgy döntöttem, hogy ebben nem szeretnék részt venni" - mondta Sisa.

"Az én értelmezésem szerint nekem csak végrehajtó feladat jutott volna. Én lettem volna az operatív team irányítóinak a pályaedzője, azaz nekem annyi szerep jutott volna, hogy az edzéseken arrébb rakjam a bójákat. Ezt nem tudtam volna szívvel-lélekkel csinálni, ezért azt éreztem korrektnek, ha időben szólok a vezetőknek. Nagyon nehéz volt meghozni ezt a döntést, mert érzelmileg is kötődtem a csapathoz, és a csehországi Eb után még úgy gondoltam, hogy legalább öt évig szövetségi edzőként dolgozom az MLSZ alkalmazásában, de nem így alakult."

A szakember elmondta, több hazai és külföldi klub is megkereste. "Amikor szövetségi edző voltam, akkor is kaptam ajánlatokat, nem tagadom, jó érzés, hogy sok helyen érzik úgy, szükség lenne rám."