Vágólapra másolva!
Arie Haan, az albán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata remekül felkészült a magyarok ellen a Puskás Ferenc-stadionban szombaton 19.45-kor kezdődő világbajnoki selejtezőre.

"Szerencsére a keretben mindenki egészséges, ideális körülmények között készültünk az elmúlt egy hétben Vecsésen" - mondta Haan. "Jó talajú pályán edzettünk és elvégeztük a tervezett munkát. A jó rajtunknak köszönhetően Albániában óriási érdeklődéssel várják a szurkolók a szombati meccset."

Az MTI kérdésére válaszolva a szakember elmondta, hogy a játék képétől függ, milyen eredménnyel lenne elégedett. "Alapvetően nyerni szeretnénk, de elképzelhető, hogy a pályán látottak alapján az egy ponttal is elégedettnek kell lennem. A magyar lapokat olvasva az derül ki, hogy vendéglátóink győzelemre számítanak. Ez alapján egy motivált magyar válogatottra számítok, amely ellen végig nagyon kell koncentrálnunk."

Albánia két mérkőzésen szerzett négy ponttal az első helyen áll a csoportban, a magyarok ugyanennyi találkozón eddig egy pontot szereztek és ezzel ötödikek.

Az MLSZ honlapja alapján Erwin Koeman pénteken hetvenperces edzést tartott a magyar válogatottnak, amelyen mindenki teljes értékű munkát végzett, azok a játékosok is, akik az elmúlt napokban kisebb sérülésekkel bajlódtak.

Ezt követően különböző taktikai variációkat próbáltak ki a futballisták, elsősorban a támadások felépítését és befejezését gyakorolták, majd kapura lövés zárta a pénteki programot. Miután mind a magyar, mind az albán válogatottnál holland edző ül a kispadokon, a holland sajtó részéről is élénk volt az érdeklődés az edzés iránt, egy televíziós stáb is érkezett a meccsre, amely a tréning után hosszabb interjút készített Erwin Koemannal.

A hírek szerint komoly esély van arra, hogy a Puskás Ferenc-stadion alsó szektorai megtelnek a szombati mérkőzésen, de mindenfajta belépőből árulnak még a holnap délben nyitó helyszíni pénztáraknál.