Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott nem játszott csúcsformában Málta ellen, ám ezúttal a visszafogottabb teljesítmény is elég volt ahhoz, hogy 1-0-ra győzzön. A Koeman-csapat gólszerzője ismét Torghelle Sándor volt, aki szerint a lényeg, hogy megvan a három pont. Halmosi Péter azért is örül a diadalnak, mert Portugália pontokat veszített Albánia ellen, ezért még értékesebb az szerdai vb-selejtezős eredmény.

Torghelle Sándor szerint egyáltalán nem rossz csapat a máltai, amely stabilan védekezett és van két gyors csatáruk is, akik képesek voltak helyzetbe kerülni. Az Augsburg légiósa elmondta: a középpályásoktól megfelelő segítséget kapott, a gól pedig begyakorolt figura után született.

Halmosi Péter úgy véli, az első félidőben nem játszott rosszul a válogatott, a másodikban viszont gyengén futballozott. Ennek ellenére amondó, ez egy nagy és megérdemelt győzelem volt, mert idegenben mindenhol nagy dolog nyerni - pedig igen rossz volt a pálya minősége. A Hull Cityben szereplő középpályás szerint annak fényében még inkább értékes a diadal, hogy a portugálok otthon csak ikszeltek Albániával.

Hallgassa meg a két játékos nyilatkozatát!


Emlékeztető:
Málta - Magyarország 0-1 (0-1)
Ta' Qali, 3000 néző
v.: Valgeirsson (izlandi)
Málta: Haber - Bajada, Caruana (Briffa, 36.), Dimech, Xuereb - Pace, Woods, Scerri (Agius, 63.), Barbara (Nwoko, 78.) - Mifsud, Schembri.
Magyarország: Fülöp - Bodnár, Vanczák, Juhász, Bodor - Dárdai (Tóth B., 85.), Halmosi - Gera, Huszti, Dzsudzsák (Buzsáky, 65.) - Torghelle.
gól: Torghelle (23.)
sárga lap: Dárdai (32.), Juhász (43.), Gera (45.), Dimech (63.), Pace (74.), Bodnár (94.)

A csoport másik mérkőzésén:
Portugália - Albánia 0-0
piros lap: Teli (42., Albánia)

Az állás: 1. Dánia 7 pont/3 mérkőzés (6-2), 2. Magyarország 7/4 (4-2), 3. Portugália 5/4 (6-3), 4. Albánia 5/4 (3-2), 5. Svédország 5/3 (2-1), 6. Málta 0/4.