Vágólapra másolva!
A Liverpool egy hónapra kölcsönadta Németh Krisztiánt az angol másodosztályban szereplő Blackpool csapatának.

A 20 éves csatár az előző szezonban szórta a gólokat a Vörösök tartalékcsapatában, főszerepe volt abban, hogy a Liverpool Reserves megszerezte a bajnoki címet, erre Rafa Benítez is felfigyelt, így Németh a nyártól már a felnőtt kerettel készült együtt.

Augusztusban azonban az utánpótlás-válogatottban megsérült, később műteni kellett a bokáját, és csak az év végére sikerült felépülnie.

Forrás: MTI

Németh az utánpótlás-válogatottban megmutatta, mit tud, most az angol másodosztályban bizonyíthat

Némethet korábban is összehozták már több csapattal, de a Liverpool csak most döntött a kölcsönadásáról, így a csatár egy hónapig a másodosztály 15. helyén álló Blackpool játékosa lesz. A bemutatkozásra akár már kedden is sor kerülhet, amikor a Blackpool Buzsáky Ákos csapatát, a QPR-t fogadja.

"Rafa Benitez vezetőedző behívott az irodájába szombaton délelőtt és azt mondta, mindenképpen támogatja a kölcsönszerződést, mert Blackpool közel van, és így nem kell költöznöm, hanem innen, Liverpoolból járhatok edzésre" - nyilatkozta Németh az MTI-nek. "Hetente 1-2 alkalommal pedig a Liverpool felnőttcsapatával edzek majd. Benitez szerint a sérülésem után meccshiányom van, és a tartalékbajnokság kevés lehetőséget ad a pótlásra, az első csapatnál pedig reálisan csak a kispadig juthatok a következő hónapban. A Queens Park Rangers elleni keddi bajnokin benne vagyok a Blackpool keretében, szerintem a kispadon kezdek és remélem, sikerül bemutatkoznom."