Vágólapra másolva!
Szombaton az Ipswich Town vezetőedzője, a Manchester United egykori legendás ír játékosa, Roy Keane a helyszínen nézte meg a Honvéd-Debrecen magyar bajnokit, s bár nagy várakozásokkal érkezett Budapestre, felettébb keserű szájízzel távozott.

A mérkőzést 1-0-ra megnyerte a Loki, s mivel az Újpest kikapott, már öt ponttal vezeti a tabellát, azaz nagy valószínűséggel a magyar bajnokcsapat győztes meccsét látta élőben a 37 éves szakember.

Hogy milyen volt az 1500 néző előtt rendezett találkozó színvonala?

"Az első félidő unalmas mezőnyjátékkal telt, a bajnoki címre hajtó vendégek egyáltalán nem iparkodtak, és így nem is sikerült a tavasszal gyenge formában futballozó kispestiek fölé kerekedniük. Szakály gólja után a Honvéd nem tudott veszélyesen játszani, a Debrecen pedig nem is akart, csak tartotta a számára kedvező eredményt" - írtuk szombaton, s a fentiekből talán leszűrhető, hogy nem nagyon vetekedett a kispesti rangadó nívója mondjuk a Chelsea-Liverpool (4-4) BL-negyeddöntőjével.

Keane kiszemeltje az a Rudolf Gergely volt, aki ugyan már megjárta külföldöt (14 éves korától nyolc éven át a francia Nancy csapatában szerepelt, a felnőttek között összesen öt alkalommal), ám 2007 óta a Debrecent erősíti. Olyannyira, hogy Erwin Koeman szövetségi kapitány válogatottjában ő az egyetlen, a kezdőcsapat összeállításakor is figyelembe vett NB I-es játékos.

A holland tréner az [origo]-nak a közelmúltban azt mondta a 24 esztendős támadóról: "A további fejlődése érdekében valóban külföldre kellene igazolnia."

Erre - az Ipswich-mester látogatása legalábbis erre utal - igenis meglenne az esélye Rudolfnak, ám a szombati bajnoki bűnrossz volt, és a Loki-csatár sem tudott kiemelkedni a mezőnyből. Roy Keane a sportnapilapnak azt mondta, nagyon nem tetszett neki, amit a pályán látott, a televíziós összefoglalók szerint meg sem várta a lefújást.

Forrás: EPA

Rudolfnak tavaly az északírek ellen jobban ment, mint szombaton a Bozsik-stadionban

A Bozsik-stadionban mellette ülő játékosügynök, Vladan Filipovic az [origo]-nak elmondta, az edzői pályáját a Sunderlandnél kezdő ír legenda csalódott volt - talán még azt is megbánta, hogy Magyarországra érkezett.

"Valóban azért jött Magyarországra, hogy megnézze a Honvéd-Debrecen bajnokit, a kupadöntős és az aranyérem várományosának az izgalmasnak ígérkező találkozóját. Ha látta a meccset, akkor ön is megerősítheti, roppant gyenge volt a 90 perc, szóval nincs mit csodálkozni azon, hogy Keane kritikusan beszélt a látottakról. Elvárható lett volna a több futás, a több párharc és az agresszivitás. Sajnos tényleg lesújtó volt a tréner meccsről alkotott véleménye. Rudolf Gergelyen kívül egy másik játékost is figyelt (a hírek szerint a Loki-kapus Vukasin Poleksicet - a szerk.), akiknek ezek után vélhetően megcsappantak az esélyeik."