Vágólapra másolva!
A Daily Mail című brit lap szerint az angol Premier League élmezőnyéhez tartozó csapatok is szeretnék megszerezni Juhász Rolandot, a belga Anderlecht magyar válogatott középhátvédjét.

Az MTK egykori játékosa négy éve szerződött a belga élcsapathoz, amellyel eddig két bajnoki címt szerzett, és a Bajnokok Ligájában is szerepelhetett.

A Daily Mail szerint a belga bajnoki címet eldöntő - csütörtökön és vasárnap rendezendő - Anderlecht-Standard Liége csúcsmeccsre készülő, ötmillió font értékűre taksált Juhász Rolandot a nyáron az Aston Villa, az Arsenal, a Tottenham, a Bolton és a Hull is megpróbálja majd megszerezni.

A magyar válogatott hátvéd lehetséges új állomáshelyéről hónapok óta folynak a találgatások, eddig már több csapattal - így az Interrel és a Juventusszal is - hírbe hozták.

A játékos egyelőre a bajnoki döntőre koncentrál, s az esetleges kérők vasárnapig szinte teljesen hidegen nagyják. "Nem nagyon akarok átigazolási hírekkel foglalkozni, amíg a bajnokság tart, igyekszem függetleniteni tőle magam. Persze örülök, hogy több csapat is szeretne szerződtetni, ám mondtam a menedzsereimnek, hogy csak akkor szóljanak, ha már szinte konkrét ajánlatról tudnak" - mondta az [origo]-nak.

Az Aston Villa ötmillió fontos közeledése az angol sajtó szerint konkrét, Juhász szerint nem: "Nem tudok róla, hogy megkeresték volna a klubomat."

Erwin Koeman szövetségi kapitány az [origo]-nak adott interjújában azt mondta, a védőnek mindenképp beszélnie kell leendő edzőjével, s csak akkor szabad távoznia Brüsszelből, ha biztosan kezdő lesz - sőt, a maradást sem szabad kizárnia. "Ezzel természetesen egyetértek, és csak akkor akarok váltani, ha sok lehetőséget kapok új csapatomban. De azzal sem lenne probléma, ha maradnom kellene, mert jó együttesben játszom. Ha mégis továbblépek, akkor nem akarok túl nagyot ugrani. Amikor Magyarországról Belgiumba szerződtem, jó döntést hoztam, és szeretném, ha ezúttal is a legjobb megoldást választanám. Fontos, hogy jobb csapatba kerüljek, de nem akarom, hogy nagyon nagy legyen a váltás."

Juhász hozzátette, a finálé után a mostaninál szókimondóbb lesz: "A jövő héten már szívesebben beszélek majd erről a témáról, akár csapatnevekkel is szolgálhatok."

Koeman egyébként azt is nyilatkozta Juhászról, hogy szerinte a védő megállná a helyét az angol első osztályban.

Végezetül a Bölöni László irányította Standard elleni oda-visszavágós döntőről szólva megjegyezte, érdekesnek találja, hogy jobb gólkülönbséggel zártak, mint a rivális, és mégis rájátszás dönt a bajnoki aranyról. "Mindenben mi vagyunk a jobbak, egyedül a győzelmek számában nem (mindkét csapat 24-szer diadalmaskodott - a szerk.). Bízom benne, hogy ezen a két meccen bebizonyítjuk, hogy az Anderlechté a jobb csapat."

Az első találkozót Brüsszelben, míg a visszavágót Liége-ben rendezik.