Vágólapra másolva!
Várhatóan még kedden feljelentést tesz az FC Fehérvár klub ismeretlen személy ellen, miután az Újpest elleni, múlt pénteki bajnoki mérkőzést követően az egyik rendező bántalmazta a vendégek labdarúgóját, Marka Andicot.

Berzi Sándor, a székesfehérváriak ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta: a televíziós felvételek elemzése után szánták rá magukat a lépésre. A klub felháborodva tiltakozott azok ellen az atrocitások ellen, amelyek a Szusza Ferenc Stadionban a vendégjátékosokat és szurkolóikat érték. Berzi hangsúlyozta: az Újpesten dolgozó biztonsági szolgálat felkészületlen és alkalmatlan volt a mérkőzés biztosítására.

A 2-1-es vendéggyőzelemmel zárult mérkőzés lefújása után az újpesti Mario Bozic és a fehérvári Goran Vujovic szóváltásba keveredett, mire több játékos köréjük gyűlt. A Fehérvár FC védője, Marko Andic azt állítja, hogy a tumultusból szerette volna kihozni Vujovicot, amikor egy sárga mellényben szolgálatot teljesítő rendező felpofozta, és ellökte őt.

Forrás: MTI

A pályára özönlő hazai szurkolókat a rohamrendőrök terelték vissza a lelátóra, míg a székesfehérvári drukkereket az Újpest FC megbízásából szolgálatot teljesítő biztonsági szolgálat viperákat és láncokat is használó emberei verték ki a saját szektorukból. Ezzel kapcsolatban Berzi Sándor elmondta, hogy a szurkolókkal történt egyeztetést követően úgy döntöttek, nem tesznek feljelentést.

Az FC Fehérvár ugyanakkor levélben kérte a Magyar Labdarúgó Szövetséget, hogy tegyen lépéseket annak érdekében, hogy az Újpesten működő biztonsági szolgálathoz hasonló társaságok ne vállalhassanak munkát a magyar stadionokban.

Az MLSZ fegyelmi határozataival a fehérváriak nem kívánnak foglalkozni, mint az ügyvezető mondta: "az legyen az MLSZ gondja."