Vágólapra másolva!
Könnyű ellenfélnek tartják az Újpestet a román futball és a Steaua Bucuresti vezetői - derült ki a keddi román sajtóból. A román és a magyar együttes az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában találkozik egymással júliusban.

A Gazeta Sporturilor című vezető román sportújság internetes kiadásában kedden azt írta, hogy az Újpest "inkább az erőszakos szurkolói és nem a kerete miatt" tűnik ijesztőnek. A lap szerint a bukaresti első mérkőzésre várhatóan 2500 magyar drukker érkezik majd.

A lap idézi a Romániában színes nyelvezetéről ismert Dumitru Dragomirt, a román élvonalbeli bajnokság szervezéséért felelős hivatásos labdarúgóliga (LPF) elnökét. A vezető kijelentette: "mehetünk az ördögbe", ha az Újpest kiüti a Steauát, utalva arra, hogy jóval gyengébbnek tartja a magyar együttest.

A román csapat edzője, az olasz Cristiano Bergodi óvatosabban nyilatkozott a Gazeta Sporturilornak az összecsapásról. Szerinte a Steaua nem volt szerencsés, hiszen a sorsoláson az egyik legerősebb ellenfelet kapta. A tréner ezzel együtt azt szeretné, ha a Steaua már a Bukarestben sorra kerülő első mérkőzésen eldöntené a továbbjutás sorsát.

A Gandul című napilap szerint a Steauának erős csapattal kell megmérkőznie, ugyanakkor Gigi Becalit, a Steaua tulajdonosát idézi, akinek meggyőződése, hogy együttese továbbjut, hiszen "nem hallott eddig az Újpestről".

A Jurnalul National viszont azt emeli ki tudósításában, hogy a Steauának nem volt szerencséje a sorsoláson, mivel az Újpestnél gyengébb, máltai, andorrai, San Marinó-i és luxemburgi ellenfelet is kaphatott volna.

A Cotidianul megállapítja: a Steaua vezetői máris hangoztatni kezdték "fölényüket" annak ellenére, hogy az Újpest Magyarország egyik legismertebb csapata. A lap szintén Becalit idézi, aki úgy véli, hogy a magyar futball sokkal gyengébb, mint a román. A Cotidianul szerint premiernek számít a találkozó, hiszen román klubcsapat először játszik nemzetközi kupákban az Újpesttel.