Vágólapra másolva!
Két spanyol hátvéddel, a Murciától érkező Carlos Alcántarával és Joaquín Pastor Martínezzel erősíti meg keretét az NB I-be visszajutott Ferencváros labdarúgócsapata - jelentette be Berki Krisztián, a Ferencváros Zrt. vezérigazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A 24 éves, 178 centi magas Alcántara balhátvéd, korábban szerepelt a Primera Divisiónban a Villarreal és a Deportivo színeiben. Joaquín 21 éves, 182 centi magas, ő nem rendelkezik élvonalbeli múlttal. A két labdarúgó helyfoglalási problémák miatt nem tudott megérkezni csütörtöki bemutatásukra, de Berki szerint pénteken, vagy szombaton már Magyarországon lesznek. A vezérigazgató hozzátette: még egy külföldi csatárt, valamint két középpályást, köztük egy magyart szeretne igazolni a zöld-fehér klub.

Azt is bejelentették, hogy a jövő hétvégén rajtoló idényben a hazai mérkőzéseken egy új, jubileumi mezben lép pályára a Ferencváros. A szombati, Sheffield United elleni felkészülési meccsen debütáló szerelés hosszanti irányban zöld-fehér csíkos, s a nyaki részén egy felirat utal a klub 110 éves évfordulójára. Az idegenbeli találkozókon továbbra is a már megszokott narancssárga mezben játszik az Üllői úti alakulat.

A keddi, Hertha BSC elleni mérkőzésen történt rendbontások kapcsán Berki hangsúlyozta, hogy a mérkőzést nem a Ferencváros rendezte, azaz vendégként szerepelt az Albert Stadionban, de elismerte a klub részfelelősségét.

A klubvezető elmondta, hogy Gelei Károly szervezte a meccset, akivel írásos szerződést kötöttek, s ez alapján a menedzsernek tisztában kellett lennie a stadion infrastruktúrájával. Gelei, Magyarország egyetlen UEFA- és FIFA-engedéllyel rendelkező mérkőzésszervezője arról beszélt a sajtóban, hogy nem kapott megfelelő támogatást a Ferencvárostól a rendezéshez.

Berki elmondta még: álláspontjukról csütörtök reggel írásban tájékoztatták a Hertha vezetőségét, s ez olvasható lesz a klub honlapján is.