Vágólapra másolva!
Sisa Tibor, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint tanítványai nem vallottak szégyent a török Fenerbahce elleni csütörtöki Európa Liga-selejtező visszavágóján, amely 1-1-es döntetlennel végződött, összesítésben pedig 6-2-vel mentek tovább az isztambuliak.

"Jó néhány játékosom hiányzott, de úgy gondolom, hogy a helyükre beugró futballisták jól helyt álltak" - nyilatkozta Sisa. "Örülök, hogy egy olyan csapattal, mint a Fenerbahce, egy ilyen mérkőzést tudtunk játszani, de természetesen a törökök sima továbbjutása a realitás. Egyelőre még a szezon elején járunk, formálódik a csapat, de jó úton haladunk. Gratulálok a Fenerbahcénak és további sok sikert kívánok neki."

A vendégek a brazil André Santos révén szereztek vezetést a Bozsik Stadionban zárt kapuk mögött lejátszott összecsapáson, ám a 32. percben Da Silva kiállítása miatt emberhátrányba kerültek. A magyar kupagyőztes a folytatásban számos lehetőséget kidolgozott, de ezek közül csak egyet tudott értékesíteni, Fritz Attila révén.

"Először is köszönjük a magyarok vendégszeretetét, úgy érzem, igazi barátokra leltünk" - kezdte értékelését Christoph Daum, az isztambuliak német trénere. "A két mérkőzés alapján teljesen megérdemeltük a továbbjutást, de a Honvéd remek ellenfél volt, amely támadófutballt mutatott be. A kiállítást szerencsére teljesen profin és sportszerűen kezeltük, játékosaim nyugodtak maradtak és ez nem zavarodtak meg."

A Honvéd búcsújával jelenleg nincs magyar csapat a második számú európai kupasorozatban. A Bajnokok Ligája-selejtezőjében szereplő Debrecen az EL-főtábláján folytathatja, ha alulmarad a BL-selejtező negyedik fordulójában.