Vágólapra másolva!
Kedden a Liverpool FC hivatalos weboldala is bejelentette, hogy Németh Krisztián egy évig a görög AEK Athén kölcsönjátékosa lesz. A 20 éves csatár kedd hajnalban érkezett meg az athéni repülőtérre, ahol mindössze három görög újságíró várta, de nem azért, mert nem érdekli az athéniakat a csatár szerződtetése.

Az AEK arról tájékoztatta a görög médiát, hogy Németh Krisztián - aki napok óta a helyi újságok címlapjain virít - kedden érkezik nap közben. Ezzel szemben a játékos hajnal 2 körül landolt Athénban, így mindössze három újságíró tudta kikérdezni az új szerzeményt.

"Tudom, mennyire fantasztikusak az AEK drukkerei, és azt is tudom, hogy a klub 15 éve nem nyert bajnoki címet. Azzal a céllal jöttem Athénba, hogy a csapatot hozzásegítsem az aranyéremhez. A feladatom a góllövés lesz, azon leszek, hogy minél többet szerezzek. A görög labdarúgást jónak tartom" - hangzott Németh első görögországi nyilatkozata.

Az MTK-ban nevelkedett játékos kedd délután az AEK edzőközpontjába utazott, ahol rögtön együtt tréningezik az első csapattal, és részt kell vennie az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálaton is. A repülőtéri érkezéséről lemaradt görög újságírók nagy számban figyelik az edzésen a magyar csatárt, aki rögtön médiasztár lett Athénban. A fővárosi nagycsapat drukkerei arra számítanak, hogy a Liverpooltól érkező Németh góljaival hozzásegíti az AEK-et a régóta áhított bajnoki címhez.

A görög sajtó korábban úgy értesült, hogy a Liverpool csak azzal a feltétellel adja kölcsön Némethet az AEK-nek, ha a légiós egy bizonyos számú meccsen biztosan lehetőséget kap, ám keddre kiderült, hogy nincs ilyen jellegű megkötés. Mindez azt jelenti, hogy az U19-es Eb-n bronzérmes játékosnak meg kell küzdenie a csapatba kerülésért.

Forrás: AFP

Az AEK az előző szezont a negyedik helyen zárta a görög bajnokságban 55 ponttal, a bajnok az Olimpiakosz (71 pont) lett az ezüstérmes PAOK-ot (63) és a harmadik Panathinaikoszt (61) megelőzve.

A görög bajnokság első fordulójában épp a címvédőt fogadta volna az AEK, ám az európai kupák miatt a rangadót elhalasztották.

Az Európa Liga csoportkörében akár pályára is léphet Németh, feltéve, hogy továbbjut az Athén, amely a román Vaslui elleni csütörtöki visszavágót 2-1-es hátrányból kezdi hazai pályán.