Vágólapra másolva!
Rudolf Gergely, a BL-csoportkörbe jutott Debrecen labdarúgója szeretne ismét gólt lőni a svédeknek, ám fontosabb számára, hogy ezúttal pontokat is gyűjtsön a válogatott a szombati vb-selejtezőn.

A két együttes első mérkőzésén, tavaly szeptember 10-én Stockholmban 2-1-re nyertek a házigazdák. A svédek Källström révén szereztek vezetést az 55. percben, Holmén pedig a 64.-ben növelte az előnyt. A 93. percben Rudolf szépített.

"A kinti mérkőzésen nagyon jól játszottunk, sajnálom, hogy ott nem sikerült a pontszerzés. Nagyon bízom benne, hogy ez most összejön. Játékban szerintem a svédek fölé tudunk emelkedni, jól kell védekezni, elöl pedig szerintem be fogunk találni a kapuba. Ibrahimovic mellett is rengeteg jó labdarúgója van az ellenfélnek, a többség Európa élcsapatában futballozik. Nekünk egységes csapatként kell küzdenünk, csakúgy, mint eddig - ha így teszünk, akkor minden esélyünk megvan a sikerre."

Rudolfnak erőt ad a Loki BL-diadala is: "Hasonló sikerre készülök, mint a Debrecennel. Most két olyan találkozó jön, amely nagyon fontos nekünk és egész Magyarország számára, hiszen szeretnénk továbbjutni, ennek az első fontos lépése lesz a szombati összecsapás."

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=OxpBjsjJbrDPVrQK

Rudolf Gergely és Dzsudzsák Balázs az [origo]-nak

A támadó a Levszki Szófia elleni BL-selejtező visszavágó egyik kulcsfigurája volt, hiszen a Debrecen az ő bombagóljával növelte előnyét. "Nem érzem a nyomást, inkább örülök neki, hogy újra kezdenek bízni bennünk az emberek. Ha valakin nyomás van, akkor azok a svédek, hiszen mögöttünk állnak a csoportban."

A mostani mérkőzés előtt a válogatottból több védő is kiesett, valamint sokan vannak olyanok, akik egy esetleges sárga lap után kénytelenek lennének kihagyni a portugálok elleni összecsapást, ám Rudolfot ez sem zavarja: "Természetesen gondolunk rá, de egy válogatott nem tizenegy emberből áll, eddig is voltak változások a keretben és a csapatban, tudjuk pótolni a kiesőket."

A játékos szerint szoros mérkőzés várható mindkét találkozón: "Papíron nincs nagy különbség a válogatottak között, hiszen például a portugálok csak döntetlent játszottak az albánokkal hazai pályán, mi pedig oda-vissza megvertük őket. Persze tiszteljük az ellenfelet, de nekünk csak magunkkal kell foglalkoznunk."

A 24 éves Rudolf eddig nyolcszor ölthette magára a válogatott mezét, egyetlen találatát a svédek ellen szerezte. Első mérkőzését tavaly augusztus 20-án Montenegró ellen (3-3) játszotta a Puskás Ferenc-stadionban.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=3Mp2sdI12sg1ZEjL

Koeman, Gera és Juhász csütörtöki nyilatkozata