Vágólapra másolva!
Örülhetnek a székesfehérvári futballrajongók, hiszen a Magyar Kupa harmadik fordulójában kedvenceik mérkőzését ingyen tekinthetik meg: a Videoton I a Videoton II-vel játszik. Az első csapat edzője, Mezey György szerint a Magyar Kupa megcsúfolása, hogy összekerült a két csapat. A játékosok legálisan beszélgethetnek egymással a várható esélyekről, az élelmesebbek az interneten akár fogadhatnak is a végeredményre.

"A Magyar Kupa megcsúfolása az, hogy az MLSZ nem tett semmit annak érdekében, hogy ugyanazon klub első- és másodosztályú csapatai elkerüljék egymást, legalább a kupa első néhány fordulójában" - idézte a Videoton hivatalos honlapja a kupameccs előtt egy nappal dr. Mezey György vezetőedzőt, aki szerint kényes helyzet állt elő azzal, hogy a kupában összekerült a Videoton NB I-es és NB II-es csapata. "Az egyik lényeges problémát az okozza, hogy az a játékos, aki pályára lép az egyik csapatban, a másikban már nem játszhat a kupasorozatban, amíg a tartalékcsapat is versenyben van" - panaszkodott Mezey.

Kovács István, a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyigazgatója értetlenül áll a Videoton-edző nyilatkozata előtt: "Amikor a sorsolás előtt elküldtük véleményezésre az idei versenykiírást, egyik NB I-es klub sem kérte, hogy ne kerülhessen össze saját tartalékcsapatával."

A versenyigazgató hozzátette: az NB II-es bajnoki nevezés előtt egy nappal dőlt el, hogy a Videoton megveszi a Felcsút játékjogát, és a másodosztályban Videoton II néven indít csapatot. "Nem gondoltuk, hogy a Felcsút NB II-es csapata a Videotoné lesz, és utólag a versenykiírást megváltoztatni nem lehet."

Igen ám, de ahogyan a két Videoton összekerült, ugyanúgy az MTK-t vagy a Debrecent is összehozhatta volna a sors saját tartalékcsapatával, és ez ellen semmit nem is kívánt tenni idén az MLSZ.

Ám megvan az esély rá, hogy jövőre mégis lesz változás, hiszen több - nem érintett - labdarúgócsapat is azt szeretné, ha a rivális klubok a tartalékcsapataikat nem indulhatnák el a kupában.

Hogy mennyire veszik komolyan a Videotonnál az ellenfelet, az kiderül Mezey György döntéséből, aki a csapat honlapján azt mondta: a Videoton I tartalékos felállásban lép pályára Varga István Videoton II-je ellen.

De vajon kiért érdemes szorítaniuk a Vidi-drukkereknek? A versenykiírás alapján az lenne jó a klub számára, ha az első csapat jutna tovább, mert akkor Mezey György a továbbiakban minden játékosára, az NB II-es tartalékokra is számíthatna. Ha viszont a második csapat nyer, akkor a nagycsapat futballistái számára véget ér a kupaszezon, a továbbjutó fiókcsapatban ugyanis ők már nem szerepelhetnek. Berzi Sándor, a Videoton ügyvezetője szerint azért okoz gondot a klub számára a sorsolás, mert így csak az egyik csapat juthat be a negyedik fordulóba.

Forrás: www.soccerpunter.com
Forrás: www.soccerpunter.com

A magyar fogadóirodák kihagyták kínálatukból a Vidi-meccset, ám a külföldi oldalakon lehet fogadni a fehérvári kupameccsre

A szurkolók a mérkőzést ingyen tekinthetik meg, és az interneten fogadhatnak is a Videoton győzelmére, ami ezúttal biztosra mondható. "Nem hiszek én ebben" - reagált Kovács István arra a kérdésünkre, hogy szerinte megfordulhat-e a játékosok fejében, hogy fogadjanak a mérkőzésre, amiről akár edzés közben is beszélgethetnek.

Berzi Sándor szerint az UEFA-nál is a labdarúgás egyik legnagyobb problémájának nevezték, hogy ma már minden mérkőzésre lehet fogadni, ennek ellenére az ügyvezető nem tart attól, hogy megteszik a meccset a Videoton futballistái. "Úgy gondolom, a mi játékosaink korrekt sportemberek voltak eddig is, és ezután is azok maradnak."

A 18 órakor kezdődő mérkőzés kezdőcsapatai:
Videoton: Tujvel - Milanoivics, Sifter, Radovics, Andics - Szakály, Elek, Demjén - Móri, Purovics, Alison (A kispadon öt mezőnyjátékos, Baracskai Roland, Kovács Tamás, Rása Gergő, Sötét Dávid és Szabó Tamás ülnek majd, valamennyien az NB II-es keret tagjai.)
Videoton II: Halasi - Bencze, Vadász, Szeleczky, Fejes - Balaskó, Fekete, Szolnoki, Zimányi - Lelkes, Palkó

Az első csapat meghatározó játékosai közül Elek Ákos mellett csak Szakály Dénes lesz tagja a Videoton I szerda esti kezdőjének. A középpályás szerint így is kötelező nyerniük, főképp, hogy a Vidi II is tartalékosan lép pályára. "Remélem, mi jutunk tovább, muszáj behúznunk" - mondta Szakály, hozzáfűzve, hogy jól ismerik a második csapat játékosait, hiszen kedden és szerdán a "nagyok" is Felcsúton edzenek. "Gyakran játszunk egymással edzőmeccseket, a mainak viszont tétje is lesz. Kicsit kiszúrásnak érezzük, hogy a kupa ilyen korai szakaszában összekerültünk, hiszen a többi, két csapattal induló klub mind elkerülte egymást."

Szakály nem tudta, hogy lehet fogadni a meccsre az interneten ("Nem hiszem, hogy nagy oddsot adnának a sikerünkre"), és úgy véli, a játékosok pörögni fognak a kupamérkőzésen, hiszen mindenki azért küzd, hogy beverekedje magát az első csapatba. "Én nem tippmixelek, de szerintem a többiek sem. Vagyunk annyira profik, hogy megmutassuk: képesek vagyunk azért harcolni, hogy bekerüljünk a felnőtt csapatba, mással nem foglalkozunk."