Vágólapra másolva!
Németh Krisztián pihent, Balajti Ádám még mindig csak könnyített munkát végzett, míg a többiek már javuló körülmények között edzhettek pénteken az egyiptomi Alexandriában. Az U20-as világbajnokság F csoportjában a Magyarország-Honduras találkozóra vasárnap 21.30-kor kerül sor, Egervári Sándor szövetségi edző csapata szombat este az alexandriai stadionban tréningezhet.

Egervári Sándor, a magyar U20-as válogatott szövetségi edzője péntek délelőtt egyórás gyakorlást tartott játékosainak egy technológiai, tudományos és testnevelési képzéssel foglalkozó főiskola sportkomplexumának pályáján, amelynek talaja, ha messze volt is a kifogástalantól, már lehetővé tette a csaknem teljes értékű munkát (csütörtökön még igen rossz körülmények között készülhettek a magyarok).

"Az edzőpályák botrányosan rosszak, nem vb-szintűek, de ott edzünk, ahol kell. A hotel nagyon jó, azzal semmi gond" - mondta az [origo]-nak a magyar csapat támadója, Futács Márkó.

Németh Krisztián szerdán az AEK Athén-Olimpiakosz (1-2) görög bajnoki rangadón gólt szerzett, csütörtökön érkezett meg Egyiptomba, és pénteken délelőtt még nem vett részt az edzésen.

Számos védekezési és támadási variációt gyakorolt a csapat, és - az MLSZ honlapjának a beszámolója szerint - szemmel láthatóan mindenki élvezte a mozgást, a tulajdonképpeni első igazi helyszíni tréninget. Mielőtt a pontrúgások következtek volna, fontos volt a folyadékpótlás: a napsütötte Alexandriában jóval 30 fok feletti a hőmérséklet.

Az edzést követően a csapat néhány vezetője megnézte a vasárnapi meccs színhelyét, a 14 ezer néző befogadására alkalmas alexandriai stadiont, amelyben szombat este a magyar játékosok is edzeni fognak.

Alexandria vendégszerető házigazdája a magyarok vb-csoportjának: a 32 km hosszú tengerpart végig fel van lobogózva az itt játszó négy csapat - Magyarország, Honduras, Dél-Afrika és az Egyesül Arab Emírségek - nemzeti zászlajával.

A vb pénteki programja - csoportkör, 1. forduló:
A csoport
Paraguay - Olaszország, Kairó 16 ó

B csoport
Nigéria - Venezuela, Kairó 18.45
Spanyolország - Tahiti, Kairó 21.30

szombat:
C csoport
Egyesült Államok - Németország, Suez 16 ó
Kamerun - Koreai Köztársaság, Suez 18.45

D csoport
Ghána - Üzbegisztán, Ismailia 18.45
Anglia - Uruguay, Ismailia 21.30

vasárnap:
E csoport
Brazília - Costa Rica, Port Said 16 ó
Csehország - Ausztrália, Port Said 18.45

F csoport
Egyesült Arab Emírségek - Dél-afrikai Köztársaság, Alexandria 18.45
Honduras - Magyarország, Alexandria 21.30