Vágólapra másolva!
Története legnagyobb sikerére készül a 20 éven aluliak egyiptomi labdarúgó-világbajnokságán pénteken a magyar és az olasz csapat is, ebben a korosztályban ugyanis még egyik nemzet együttese sem jutott a legjobb négy közé.

A magyarok már a csoportból való továbbjutással elérték eddigi legjobb eredményüket, ráadásul a csehek feletti nyolcaddöntőben aratott diadallal egy 1954 óta tartó átkot törtek meg.

A felnőtt válogatott eredményeit is figyelembe véve ekkor nyert magyar csapat utoljára világbajnokságon a kieséses szakaszban. Érdekesség, hogy a csehek elleni büntetőpárbaj az első volt a magyarok történetében hivatalos FIFA-tornán.

Az olaszok eddig kétszer jutottak a nyolc közé az U20-as világbajnokságokon, ám 1987-ben Chilétől, négy évvel később pedig Marokkótól szenvedtek vereséget a negyeddöntőben.

A magyar és az olasz csapat tavaly a csehországi U19-es Európa-bajnokság elődöntőjében találkozott egymással: Plzenben Fernando Forestieri góljával 1-0-ra az olaszok diadalmaskodtak. Az akkori keretekből a magyaroknál kilenc, az olaszoknál mindössze hat játékos tagja a mostani együttesnek is.

A negyeddöntő programja:
péntek:
Koreai Köztársaság - Ghána, Szuez 16.30
Olaszország - Magyarország, Szuez 20

szombat:
Brazília - Németország, Kairó 16.30
Costa Rica - Egyesült Arab Emirátusok, Kairó 20