Vágólapra másolva!

A Fradi idén 5,2 millió büntetést fizetett a drukkerek miatt

Szurkolóinak rendbontásai miatt a Ferencvárost eddig 5,2 millió forintra büntette a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága, mely a szombaton félbeszakadt FTC-DVTK összecsapás eseményeit kedden tárgyalja majd.

Az élvonalba három év után visszajutott zöld-fehérek eddig 12 meccset játszottak a Soproni Ligában, és szinte minden bajnokijuk után büntetést kaptak.

Sőt a bajnokságot még meg sem kezdték, amikor drukkereik egy része a német Hertha BSC elleni bemutató-mérkőzésen 500 ezer forintot "érő" randalírozást rendeztek az Üllői úton. Az ultrák már ekkor jelezték, mire lehet számítani tőlük...

Az MLSZ fegyelmi bizottsága mostanáig hétszer rótt ki pénzbírságot a klubra, együttesen - az MTI összesítése alapján - 5,2 millió forint értékben. Pályabezárással is többször sújtotta az egyesületet, igaz, ezeket a döntéseket mindig felfüggesztette a testület.

Eddig a szeptemberi, MTK Budapest elleni mérkőzésen tapasztalt rendezési hiányosságok és rendzavarások miatt kellett a legtöbbet fizetnie az FTC-nek: 1,5 millió forintot, de a legcsekélyebb összeg is 200 ezer forint volt, még az augusztusi, Vasas elleni találkozón történtekért.

Terry Robinson, az FTC Zrt. angol elnöke a klub pénteki sajtótájékoztatóján éppen azzal indokolta a Fradi gyenge formáját, hogy a drukkerek miatt nagyon sokat költenek biztonsági intézkedésekre, és emiatt nem tudták kellőképpen megerőstíteni a csapatot.

Ezzel kapcsolatban Berki Krisztián, a zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Ferencváros egy átlagos vidéki klubnál tízszer többet költ a biztonságra.