Vágólapra másolva!
Három mérkőzésre eltiltotta Rafa Wolfe-ot a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén, mivel a Ferencváros védője szombaton a Pápa elleni bajnoki mérkőzésen sérülést okozott Vadims Zulevsnek, a hazaiak futballistájának.

Az esetet Arany Tamás játékvezető nem vette észre, így Wolfe a pályán maradhatott. A pápai játékost a 60. percben mentő vitte el, mivel 15-20 centiméter hosszan megnyílt a lábszár izomzata. A találkozót végül éppen Wolfe 71. percben szerzett góljával a Ferencváros nyerte 1-0-ra.

Hasonló büntetésben részesült Vaskó Tamás, az Újpest védője is, akinek azért kell három mérkőzést kihagynia, mert megsértette az asszisztenst.

A fegyelmi bizottság emellett több klubot is pénzbírsággal sújtott: a Haladásnak 200 ezer forintot kell fizetnie, mert a szurkolók közül többen megdobták Farkas Balázs asszisztenst a Nyíregyháza elleni összecsapáson, míg a Videotonnak szintén 200 ezer forintos büntetést kapott, mert drukkerei pirotechnikai eszközöket használtak az Újpest ellen.

A testület a ZTE-Vasas mérkőzésen a fővárosi szurkolók pirotechnikai eszközöket használtak, ezért a vendégekre - mint visszaesőkre - szintén 200 ezer forintos büntetést rótt ki.

A grémium a korábbi Vasas-Videoton mérkőzésen történt rendzavarás miatt fővárosiakat kötelezte, hogy következő hazai bajnoki mérkőzésén 15 fővel növelje a rendezői létszámot, ezen szövetségi ellenőrt fogadjon és viselje az eljárás költségeit, míg a Fehérvár, visszaesőként 200 ezer forint pénzbüntetést köteles fizetni.

A ZTE-Haladás mérkőzésen történt szurkolói rendzavarás miatt a ZTE 300 ezer, a Haladás pedig 200 ezer forint pénzbüntetést kapott.

A Győr-Debrecen találkozón kiállított Valentin Babicot egy mérkőzésre tiltották el.