Vágólapra másolva!
George F. Hemingway, a Budapest Honvéd elnök-tulajdonosa nem látott bundázására utaló jeleket az UEFA által vizsgált, júliusi Fenerbahce-Honvéd mérkőzésen, és kártékonynak tartja, hogy nyilvánosságra hozták a kispesti klub nevét. Szerinte a gyanú egy sötét, gonosz érzés, ha viszont bármelyik játékosáról bebizonyosik, hogy csalt, akkor az illető semmi jóra nem számíthat. 

- Elnök úr, jelen volt az UEFA által vizsgált mérkőzésen?
- Melyikről is van szó? Az 1-1-ről vagy a kintiről, amelyet 5-1-re elveszítettünk?

- A kintiről.
- Ja, persze, természetesen ott voltam.

- Mi volt akkor a véleménye a mérkőzésről?
- Az, hogy egy európai élcsapat legyőzött egy magyar csapatot, amely nem európai élcsapat. Jelentős volt a különbség a két együttes játékereje között. Abszolút papírforma-eredmény született.

- Látott bundázásra utaló jeleket?
- Ha most pikírt, gunyoros akarnék lenni a saját csapatommal szemben, mint ahogy nem vagyok az, vissza kellene kérdeznem: maga szerint egy magyar csapatnak bundáznia kell ahhoz, hogy 5-1-re kikapjon a mostani Fenerbahcétól? Nem, nem tapasztaltam semmiféle gyanús körülményt.

- Ez azt jelenti, hogy kizárja a bundázás lehetőségét?
- A Budapest Honvéd tulajdonosi köre, vezetősége, szakmai stábja részéről feltétlenül, mert azért kezeskedem. Hogy játékos vagy játékosok cselekedtek-e bármiféle törvénybe ütközőt, azzal kapcsolatban nem tudok mit mondani. Pontosan ezért tartom pontatlannak és kártékonynak, amikor klubok nevét hozzák összefüggésbe manipulált eredményekkel. Rendszerint nem a klubok bundáznak, hanem egyes játékosok. Nem sok olyan esetről hallottam, amikor klubelnöki utasításra feküdt le egy futballcsapat.

- Ismer fogadási játékokat?
- Bevallom, nem nagyon. De most már, sajnos, kénytelen leszek megismerkedni velük, és kezdem sejteni, hogy nemcsak győzelemre vagy vereségre lehet fogadni, hanem a gólkülönbségre, a konkrét eredményre is.

- Biztosan semmi gyanúsat nem tapasztalt Isztambulban?
- Nem én. Halvány dunsztom sincs arról, hogy valójában mit történhetett azon az Európa Liga-selejtezőn. A gyanú különben is egy sötét, gonosz érzés, gyanúsítani nem szabad, minden esetet - így ezt is - csakis minden kétséget kizáró bizonyítékok alapján lehet és szabad megítélni. Tehát nem gyanakszom senkire és semmire, viszont ha bárkiről is bebizonyosodik, hogy csalt, akkor az illető semmi jóra nem számíthat tőlem és a Budapest Honvédtól.