Vágólapra másolva!
A skót bajnoki címvédő Celtic négy újpesti futballistát tesztelt a napokban. A magyar csapat edzője, William McStay szerint Kovács Dániel, Simon Krisztián, Magos Mátyás és Korcsmár Zsolt is jó hírét vitte a magyar labdarúgásnak. Az U20-as világbajnokságon bronzérmet nyert Korcsmár játéka kifejezetten tetszett a skótoknak.

Az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett Korcsmár Zsolt mellett három tehetséges fiatal újpesti, Kovács Dániel, Simon Krisztián és Magos Mátyás is eltölthetett pár napot a Celticnél. A négy futballistával tartott William McStay Újpest-edző, aki az idei NB I-es szezon elején a Celtic tartalékcsapatától szerződött Budapestre.

Korcsmár Zsolt a holland Feyenoordnál eltöltött próbajáték után érkezett a Celtichez, s a két egyesület közötti jó kapcsolatnak köszönhetően szerették volna a skót klubnál is személyesen megismerni őt. "Fiatal játékosunkra védőként és védekező középpályásként is számítanának, mivel mindkét poszton megállja a helyét. Az edzések mellett egy edzőmeccsen is pályára lépett, amelyet én is láttam, és nem is okozott csalódást. Nagyon jól játszott egészen a második félidő közepéig, amikor kisebb húzódás miatt le kellett jönnie" - értékelt McStay az Újpest honlapján, hozzátéve, hogy Korcsmárt nem szívesen engedné el Újpestről, mert nagyon fontos tagja a csapatnak, és nehéz lenne őt pótolni.

A 48 éves szakvezető úgy érzi, hogy a Celtic vezetőit is meggyőzték Korcsmár képességei: "Az elkövetkezendő időszakban várható döntés az ügyében, nem tudom, mi lesz a sorsa."

Forrás: MTI
Forrás: MTI

A Kovács, Simon, Magos trióról a következőket mondta: "Mindhárom fiatalon láttam, hogy nagyon feldobta őket a kinti környezet. Az edzőmeccsen is szerepet kaptak, és mindhárman hozták is a formájukat. Magos Mátyás végig lendületesen játszott, Simon Krisztián szép cseleket mutatott be, és Kovács Dániel is nagyon jól teljesített. Bizonyították a Celtic képviselőinek, hogy vannak Újpesten tehetséges fiatalok. Fontos tapasztalatokat gyűjthettek Glasgow-ban, hiszen láthatták, hogy egy ilyen nagy klubnál milyen követelményeknek kell megfelelni és milyen körülmények között készülhetnek a játékosok. Fiataljaink megtapasztalhatták, hogy milyen profi szemlélet kell ahhoz, hogy sokra vigyék a jövőben és minőségi játékossá váljanak. Bízom benne, hogy ha hazatérnek, még keményebben fognak dolgozni, hogy céljaikat elérjék."