Vágólapra másolva!
A múlt szombaton az angol másodosztályú bajnokságot vezető Newcastle United 0-0-s döntetlent játszott a Plymouthszal az FA-kupa harmadik fordulójában, s a tartalékos vendégcsapatban hiba nélkül teljesített a 19 éves Kádár Tamás. Edzője, Chris Hughton szerint a magyar védő higgadt, gyors, és kiválóan passzol.

A Different League nevű futballoldal beszámolója szerint Kádár Tamás remekül helytállt a védelemben a tapasztalt Fabricio Coloccini mellett játszva, a Newcastle kapusának nem is volt sok dolga a Plymouth elleni, 0-0-ra végződött kupameccsen. A honlap szerint nagy termete és erős testfelépítése ellenére Kádár a kupameccsen azt is megmutatta, hogy rendkívül gyors játékos, s ezzel egybecsengenek a Newcastle menedzserének, Chris Hughtonnak dicsérő szavai.

"Higgadt futballistának ismertem meg. Erőssége, hogy jól passzol, és védő létére rendkívül gyors. Attól tartottam, hogy Jamie Mackie sebessége gondot okozhat számunkra Plymouthban, de nem okozott, s ez is bizonyítja, hogy Tamás jól játszott" - nyilatkozta Hughton.

A szakvezető szerint a magyar játékosnak olyan a hozzáállása, mint a csapat csatártehetségének, Nile Rangernek, aki 2009-ben 21 Newcastle-mérkőzésen szerepelt, az angol U19-es válogatottban pedig 11 meccsen hat gólt szerzett. "Kádár fiatal tehetség, s olyan tempóban fejlődik, mint Ranger. Mindkettőjüket lassan kívánjuk beépíteni a csapatba, ám mindenképpen fontos, hogy meccsrutint szerezzenek. Ha nem játszatod őket, honnan tudhatod, hogy mennyire jó játékosok? Egy bizonyos szint elérése után pedig arra is megérnek, hogy fontos mérkőzéseken jussanak szerephez."

A magyar U21-es válogatott hátvéd a plymouthi mérkőzésen kívül a 2009-2010-es szezonban két bajnokin és egy Ligakupa-meccsen jutott szerephez.

Kádárt a Zalaegerszegtől igazolta le a Newcastle az előző szezonrajt előtt, a Different League cikke szerint egyre nő az ázsiója, és hamarosan bebizonyíthatja, hogy mekkora tehetség. A csapatnak mindössze két rutinos védője van, s hogy Kádár mennyi lehetőséget kaphat a szezon hátralévő részében, az attól is függ, hogy igazol-e valakit januárban Hughton.

Egy távozó viszont már van: a Real Madridban és a Chelsea-ben is megfordult Geremi - aki már elutazott az Afrika-kupára a kameruni csapathoz - a török Ankaragücühöz igazolt. A vezetőség számára nagy megkönnyebbülés a távozása, hiszen heti 60 ezer fontot keresett, és nem igazolta hírnevét azon az 54 meccsen, amelyen pályára lépett 2007-es érkezése óta.

Ha a Plymouth elleni FA-kupa-meccs újrajátszásán továbbjut a Newcastle, akkora következő körben a West Bromwich lesz az ellenfele.