Vágólapra másolva!
Lódi Tamás a világ legjobbjai ellen készült a Budapesten és Debrecenben - január 19. és 30. között - rendezendő futsal Európa-bajnokságra: a világválogatott tagjaként a brazilok ellen futballozott. A világbajnok csapat előbb 4-3-ra, majd 6-1-re diadalmaskodott az All-Star-csapat ellen nyolc-, illetve ötezer néző előtt.

"Az első meccsen majdnem sikerült meglepni a brazilokat a világválogatottal, amelynek rajtam kívül líbiai, argentin, marokkói, horvát, paraguayi és kolumbiai játékos is tagja volt. Nem zavart a 40 fok, az utazás és az időeltolódás okozta fáradtság sem, mert hamar feltűnt, ez más kávéház. Mindenki olyan labdabiztos és technikás volt, hogy úgy tetszett, valóban sikerült a világ legjobbjai közül válogatni. Csakhogy a brazilok még nálunk is jobbak voltak" - nyilatkozta a két mérkőzésről Lódi Tamás.

A magyar válogatott őszi, brazíliai túrájával és a mostani két mérkőzéssel együtt Lódi rövid időn belül négyszer szerepelt a futsal világbajnoka ellen: "Nincs mit ellesni, mert a csapatuk egy közös egységként működik jól. Hatalmas Brazíliában a futsal tömegbázisa, a válogatottba csak tökéletes játékosok kerülnek, van pénz a sportágban, és a szurkolók majd' annyira rajonganak érte, mint a nagypályás futballért. Hogy ha egy dolgot mégis kiemelhetek, az az, hogy hiába ők a legjobbak, úgy lépnek pályára: ezt minden meccsen be is akarják bizonyítani."

A január 19-én kezdődő Európa-bajnokságon, hazai közönség előtt a magyar válogatott motivációjával aligha lesz gond, Lódi ennek fényében kedvezően látja az esélyeinket: "A csoportból tovább kell jutnunk, utána, a ki-ki meccseken pedig bármi megtörténhet. Csodálatos lenne eljutni a legjobb négy közé, de először a csoportunkban kell keményen küzdenünk Azerbajdzsán és Csehország ellen. Az Eb a magyar futsal számára nagy lehetőség, és a játékosoknak is esély a kiugrásra. Jómagam azon kevés hazai futsalos közé tartozom, aki négy éve, hazai szinten profiként készülhet, de nincs ellenemre, ha a világválogatottság és egy szép magyar Eb-szereplés a külföldi karrier felé is utat nyit" - tette hozzá a 27 éves játékos, aki tavaly igazolt Győrbe a romániai Székelyudvarhely proficsapatától.

A Kozma Mihály vezette magyar válogatott hétfőtől ismét Telkiben edzőtáborozik. A január 19-ei, Azerbajdzsán elleni budapesti nyitómeccsre már a jegyek fele gazdára talált, és a belépők 70 százaléka elkelt a január 30-ai, debreceni Eb-döntőre. A bérletvásárlási akciót az UEFA január 10-ig meghosszabbította: belépők a www.futsaleurotickets.com oldalon, országszerte az Ibusz-irodákban, illetve a két helyszínen, a Budapest Sportaréna és adebreceni Főnix Csarnok jegypénztáraiban kaphatók.

A magyar válogatott jövő hétfőn Debrecenben - a Főnix Csarnokban - Finnország ellen lép pályára felkészülési mérkőzésen, a belépés díjtalan.

A futsal-Eb csoportbesztása:
A csoport: Magyarország, Csehország, Azerbajdzsán
B csoport: Olaszország, Ukrajna, Belgium
C csoport: Oroszország, Szerbia, Szlovénia
D csoport: Spanyolország, Portugália, Fehéroroszország