Vágólapra másolva!
 

Tiszta sor, hogy akkor járna a legjobban az MLSZ, ha az ország egyik leggazdagabb embere lenne az elnöke. Ha valaki, ő tudná, hogyan kell hatékonyan irányítani egy évente milliárdokkal gazdálkodó szervezetet, alkalmasint saját érdekeltségeinek egy részét is a futball szolgálatába tudná állítani. Ha egy ilyen ember vállalná a tisztséget, még az sem lenne baj, hogy egyelőre semmilyen kötődése nincs a sporthoz. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!

Olyan menedzser típusú elnökre van szükség, aki eddig is főleg a labdarúgáson belül kötötte az üzleteit, dörzsölt, rafinált, és olyan váratlan húzásokra képes, amelyekre az emberek felkapják a fejüket. Elhozza a Puskás-stadionba a világ legcsillogóbb futballcsapatait, világsztárt szerződtet a válogatott élére, esetleg visszacsábítja Lothar Matthäust. Évek óta hadban áll a szövetség jelenlegi vezetésével, így tudni lehet róla, hogy valami teljesen mást akar. Nem baj, ha ismeri az üzleti élet trükkjeit, hiszen a sportág gyarapodásánál semmi sem fontosabb. Ha ilyen embert választanának, az sem lenne zavaró, ha nem beszélné tökéletesen a magyar nyelvet, és tévesztései rendszeresen megmosolyognák az újságírók és az elnökségi tagok. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!

Nyerő kombináció, ha egy volt élvonalbeli edzőből lesz később sikeres üzletember, hiszen egy futballvezérnek gazdasági és futballszakmai téren is helyt kell állnia. Lényeges továbbá, hogy régóta elkötelezett híve legyen a magyar futball felemelésének. Hitelességét akár az is megalapozhatja, hogy a múltban már többször is megpályázta a pozíciót, ha azonban a másik jelöltet alkalmasabbnak ítélte meg, vagy erkölcsileg vállalhatatlannak tartotta a kialakult helyzetet, kész volt félreállni. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!

Tuti recept a sikerre, ha olyan embert választ a közgyűlés, aki egy másik sportszövetségnél már bizonyította vezetői képességeit, elnökségéhez ráadásul nagyszerű sporteredmények kötődnek, miközben üzletemberként is ügyesen keveri a kártyákat. MLSZ-elnökként jó hasznát veheti, ha beható ismeretei vannak a média működéséről, netán médiacégek működtetéséről is. Mindezekkel felvértezve talán már azt is tudja ellensúlyozni, hogy a következő kormány esetleg nem nézné jó szemmel a megválasztását. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!

Olyan ember kell, aki a lehető legnagyobb befolyással bír Magyarországon, és társadalmi pozíciójánál fogva gyakorlatilag bármit el tud intézni a labdarúgás számára. Legyenek határozott elképzelései a futballt érintő legapróbb kérdésekről is, de közben merjen nagyot álmodni, a pénz mellett víziót is adjon, hozza el a szurkolóknak a fényes jövő ígéretét. Egy ilyen kaliberű az elnöknél az sem lenne probléma, ha csírájában fojtana el minden ellenvéleményt a környezetében, kritikusait azonnal eltávolítaná, szerepvállalásával pedig mindenkinél jobban megosztaná a közvéleményt. Ha ön szerint ilyen elnök kell, ide kattintson!