Vágólapra másolva!
A magyar bajnoki aranyérmes Debrecen csatára, Rudolf Gergely Hollandiába utazott, ahol az Ajax képviselőivel tárgyal egy esetleges átigazolásról - erősítette meg a DVSC a Hajdú Online-nak. Szerda délután holland források is beszámoltak az amszterdami klub érdeklődéséről.

Dzsudzsák Balázs egykori klubjából erősíthet az Ajax - adta hírül a Voetbalcentraal nevű, futballal foglalkozó holland weboldal, hozzátéve, hogy Rudolf Gergely ugyanúgy a Debrecen játékosa, mint egykoron a PSV balszélsője.

A voetbalplus.nl - magyarországi forrásokra hivatkozva - arról számolt be, hogy az Ajax és a 24 éves magyar csatár a közös jövőről tárgyalnak. Az oldal úgy tudja, hogy az amszterdamiaknak nincsen jelentős anyagi forrásuk erősítésre, ám mivel Rudolf szerződése nyáron lejár, most könnyen, a piaci értéke alatti áron azonnal megszerezhető. (A transfermarkt.de 750 ezer euróra, 195 millió forintra taksálja, ám az oldal azt nem veszi figyelembe, ha egy labdarúgó értéke - például a lejáró szerződése miatt - alacsonyabb).

A NUsport.nl újságírója szerint ugyanakkor nagy meglepetés lenne, ha az Ajax újabb csatárt szerződtetne, hiszen a közelmúltban érkezett az uruguayi Nicholas Lodeiro. A klubnak a gólszerzéssel amúgy sincsenek gondjai, hiszen a legtöbbet szerezte a holland bajnokságban. Az Ajaxnak új játékosra már csak azért sincs szüksége, mivel jelen pillanatban 71 igazolt futballistája van - mondta el a holland sportoldal újságírója az [origo]-nak.

Ha a holland bajnokság harmadik helyezettje még a vasárnap véget érő átigazolási időszakig egyezségre jut a Debrecennel, akkor pénzt kell fizetnie a csatárért, aki azonnal Hollandiába költözhet. Egy másik megoldás is elképzelhető: a klub előszersződést köthet a 10-szeres válogatott játékossal, akiért így a Bosman-szabály alapján egyáltalán nem kell fizetni, ám ez esetben nyárig még maradhat Debrecenben.

Mivel a Bosman-féle előszerződés akár az átigazolási időszak lejárta után is köthető, valószínűbb, hogy Rudolf azért utazott el Amszterdamba, mert már januárban Hollandiába szeretne költözni.

A DVSC a Hajdú Online-nak megerősítette, hogy Rudolf Gergely a menedzserével Amszterdamban tartózkodik, ám a játékos igényei és a holland sztárklub elképzelései egyelőre távol állnak egymástól.