Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata február 4-én megtartotta utolsó két edzését Máltán. A délelőtti tréningen a technika és a labdakezelés kapta a főszerepet, míg délután a játékos próbatételek, a sorversenyek és a labdajáték dominált.

A zöld-fehérek tartalmas két hetet tudnak maguk mögött, a kötelező szakmai eseményeken kívül csapatépítő programokon is részt vettek a játékosok. "Nagyon pozitív és eredményes két hetet zártunk Máltán" - mondta Craig Short vezetőedző. "Nem csak a fizikális felkészítés miatt volt jó, hanem a csapategység összekovácsolása végett is, amelyről azt gondolom, remekül sikerült. A futball egy multikulturális sport, több nemzet alkot egy csapatot, ezért különösen fontos az egységesség."

"Úgy érzem, ez megvalósul nálunk, nagyon jó a hangulat a csapatban. Ideálisak voltak a körülmények, a hoteltől kezdve a pályákig bezárólag. Két új rendszert próbáltunk begyakorolni az edzéseken és meccseken, amely jól sikerült, az új igazolások pedig egyelőre beváltják a hozzájuk fűzött reményeket. Mindenki azt játszotta, amit kértem, próbáltuk a támadást erősíteni. Addig voltunk itt, ameddig tehettük, ez a két hét elegendő felkészülési lehetőséget adott, otthon fedett pályán fogunk edzeni a következő héttől."