Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége hétfői ülésén elfogadta az NB I-es bizottság előterjesztését, és tekintettel az időjárás okozta problémákra, a pályák többségének használhatatlanságára úgy döntött, a 2009/2010-es Soproni Liga tavaszi idénye egy hetet csúszik. Dr. Mezey György, a Videoton vezetőedzője a klub honlapján intézett kirohanást az MLSZ-vezetői ellen.

"Az edző számára lassan tarthatatlan helyzet alakul ki a magyar futballban a bajnokságot és az egyéb mérkőzéseket illetően. Sajnálattal tapasztalom, hogy a harc, amely az MLSZ jövőbeli pozícióiért folyik az érdekeltek között, minden energiájukat leköti, miközben nemsokára odáig jutunk, hogy egyetlen napra nem lehet előre tervezni a honi labdarúgásban. A programok állandóan változnak, egy hét alatt a harmadik tervet halljuk. Senki sem tudja megmondani, hogy a már amúgy is egy héttel eltolt bajnoki rajt menetrendje miért változott meg ismét. A hétfői edzésen nem tudtunk rendesen dolgozni, mert bizonytalan volt, lesz-e a hétvégén forduló. Egészen más felkészülésre van szükség, ha van bajnoki és Ligakupa-mérkőzés és másmilyenre, ha nincs, vagy csak az egyik van. Minket azért is érintett érzékenyen a kérdés, mert kedden Ligakupa-mérkőzést játszottunk" - panaszkodott a szakember a Videoton honlapján.

Mezey szerint az MLSZ hatalmi harcaiban érintett embereket csak a saját karrierjük érdekli, a futball viszont kevésbé.

"Sajnálattal tölt el, hogy egyetlen tiltakozó hangot sem hallottam eddig. Nincs egyetlen vezetőnek sem kommentárja ahhoz, hogy gyakorlatilag a közvetítő televíziós csatorna állítja össze a programot? Ezt nevetségesnek és a jövőre nézve lehangolónak tartom."