Vágólapra másolva!
A brit fogadóirodák szerint jó esély van arra, hogy az Újpest skót vezetőedzője, Willie McStay lesz a Celtic új menedzsere. Ez annak tükrében meglepő, hogy a szakvezető a lila-fehér klubbal nagyon gyengén kezdte a tavaszi szezont.

Tony Mowbray-t azt követően menesztették a glasgow-i sztárklubtól, miután a Celtic a múlt héten megalázó, 4-0-s vereséget szenvedett a St. Mirren otthonában, s ezzel szinte minden reményét elveszítette arra, hogy utolérje az éllovas Rangerst.

A kudarc után a korábbi csapatkapitány, a tartalékcsapat kispadjáról érkező Neil Lennon vette át ideiglenesen az együttes irányítását, s vele rögtön nyertek is a zöld-fehérek: szombaton 4-1-re győzték le a Kilmarnock csapatát. A különbség még így is tíz pont a Rangers és a Celtic között, előbbi ráadásul két meccsel kevesebbet játszott.

A fogadóirodák szerint Lennonnak van a legnagyobb esélye arra, hogy Mowbray-t követően véglegesen leülhessen a Celtic kispadjára. Ideiglenes kinevezése előtt még 16-szoros nyeremény reményében lehetett rá fogadni, ám utána a Stan James nevű iroda például rögtön levitte az oddsokat 4:9-re.

Egy másik korábbi Celtic-legenda, Paul Lambert jelenleg a harmadosztályú Norwich csapatát irányítja, mégpedig remekül: a legutóbbi 20 bajnokijukból 17-et megnyertek a Kanárik. Aki az egykori 40-szeres skót válogatott középpályás érkezésére fogad, és bejön a tippe, az az egyfontos tétjére hatot vehet fel.

A nemrég még a Manchester City-kispadon ülő, walesi Mark Hughes kinevezésére hétszeres pénzt fizet a William Hill, s mögötte az előkelő ötödik helyen található Willie McStay, aki megtizenkétszerezheti a rá fogadók pénzét, feltéve, ha tényleg ő lesz a Celtic új menedzsere.

Forrás: www.paddypower.com

A Paddypower.com-on arra is lehet fogadni, hogy ki ül majd a Celtic kispadján a következő szezon első meccsén

Az Újpest legutóbbi kilenc mérkőzésen elért eredményét (hat vereség, egy döntetlen, két győzelem) látva meglepő lenne, ha McStay-re esne a Celtic-elöljárók választása, bár megeshet, ez nem érdekli a skótokat. A Celtic tartalékcsapatánál ugyanis McStay nagy renoméra tett szert, s emiatt gondolhatják úgy a fogadóirodák, hogy a skót trénert visszahívhatják a nagycsapat kispadjára.

McStay olyan neveket előz meg a fogadóirodák listáján, mint Roy Keane, Avram Grant, José Mourinho, Henrik Larsson vagy épp David O'Leary.

Skóciai forrásból úgy értesültünk, hogy a Celticnél felmerült László Csaba neve is (az erdélyi szakvezető a Hearts csapatát tavaly dobogóra vezette), igaz, rá nem lehet fogadni, így inkább csak titkos favoritnak számít.