Vágólapra másolva!
Bizonyítékok hiányában ártatlannak tekinti a Magyar Labdarúgó Szövetség a bundázással vádolt Petry Zsoltot, akiről egykori csapata, a Genclerbirligi elnöke azt állította egy 2005-ös parlamenti vizsgálóbizottsági ülésen, hogy 25 ezer dollárért eladta az 1995. szeptember 6-án Isztambulban 2-0-ra elveszített Törökország-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt.

A török sajtó pénteken hozott nyilvánosságra egy 2005-ös parlamenti jegyzőkönyvet, amelyben Ilhan Cavcav, a Genclerbirligi elnöke azzal vádolta meg a magyar válogatott kapusát, egykori játékosát, a magyar válogatott jelenlegi kapusedzőjét, hogy 25 ezer dollárért eladta az 1995-ös Törökország-Magyarország Eb-selejtezőt.

"Az MLSZ hivatalos álláspontja az, hogy a cikkben szereplő állítást semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, ezért Perty Zsoltot a szövetség ártatlannak tekinti, és az ügyben így nem indít vizsgálatot" - reagált a szövetség a törökországi hírre.

A 38-szoros válogatott kapus szerint a vád nem más, mint bosszú: "Nekem a Genclerbirligivel kétéves szerződésem volt, de egy év után szerettem volna elmenni. Olyan összeget kértek viszont értem, amit nem volt olyan csapat, amelyik kifizetett volna. A Charleroival aztán sikerült megállapodni, de volt egy olyan kitétel a szerződésemben, amely szerint, ha legalább egy hónappal csúsznak egy havi béremmel, akkor szabadon igazolhatóvá válok. Ez pedig így is volt, ezért feljelentettem a klubot a FIFA-nál. Ők is tudták, hogy nincs esélyük, ezért még a döntés kihirdetése előtt jöttek a fenyegetések, vonjam vissza a feljelentést."