Vágólapra másolva!
Craig Short menedzser a 2010-11-es szezontól elhagyja a Ferencváros labdarúgócsapatát. Az angol szakembernek nincs pro edzői képesítése, ezért távozik nyáron a zöld-fehérektől.

Szombat este a Ferencváros labdarúgó-szakosztálya közleményben jelezte, hogy Short hamarosan távozik a klubtól.

"A 2010/11. évi klublicenc-szabályzat személyügyi része kimondja, hogy csak az a klub kaphat licencet, amelyik pro képesítéssel rendelkező edzőt alkalmaz. A szabályzat kimondja, hogy a vezetőedző az a személy, aki a merkőzés előtt, közben és után a sajtó rendelkezésére kell, hogy álljon. A szabályzat pontosítása és az MLSZ állásfoglalása a vezetőedző feladatköreiről egyértelművé tette, hogy a későbbiekben nem alkalmazható az a formátumú edzői munka, amely jelenleg - több más klubbhoz hasonlóan - a Ferencvárosnál is működik" - írta a klub közleménye.

"Kevin McCabe pénteki látogatása alkalmával döntés született, hogy Craig Short nem lehet a Ferencváros vezetőedzője a következő bajnoki idényben, igy a szezon végén távozik és visszaköltözik Angliába. A hátralévő öt bajnoki mérkőzésen továbbra is Craig Short a szakmai munka felelőse" - tette hozzá a klub, megjegyezve, hogy a tréner eddigi munkájával elégedettek, a döntésnek semmilyen szakmai vonatkozása nincsen.

Short tavaly október 30-án lett az FTC vezetőedzője.