Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd hazai környezetben két góllal nyert a Ferencváros ellen a labdarúgó Soproni Liga 30., utolsó fordulójának szombati játéknapján.

Ketten is tripláztak a ZTE-meccsen

Lipcsei Péter, a Ferencváros középpályása ezzel a mérkőzéssel fejezte be pályafutását, melynek során összesen 648-szor lépett pályára a zöld-fehérek színeiben.

Soproni Liga, 30. forduló:
Budapest Honvéd-Ferencváros 2-0 (0-0)
Bozsik Stadion, 3000 néző
v.: Veizer Roland
Honvéd: Kemenes - Takács Á., Botis, Cuerda, Hajdú - Nagy Z., Akassou, Coira, Moreira (Abass, 66.) - Abraham, Vaccaro (Zsolnai, 81.)
Ferencváros: Megyeri - Stockley, Csizmadia, Balog Z., Alcántara - Abdi (Rósa D., a szünetben), Wolfe (Kulcsár, 26.), Lipcsei (Schembri, 74.), Adnan - Elding, Ferenczi
gólszerzők: Coira (51.), Vaccaro (69.)
sárga lap: Moreira (10.), Zsolnai (83.), illetve Lipcsei (30.), Stockley (51.), Csizmadia (53.), Balog (87.)

Az első félidő nem hozott komoly izgalmakat, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben.

A fordulást követően egy szabadrúgás után hamar vezetést szerzett a Honvéd, majd a 74. percben egy fantasztikus pályafutás utolsó pillanatait láthatta a közönség: Lipcsei Péter utolsó profi mérkőzésén ballagott le a pályáról.

Négy perccel később egy nem mindennapi góllal dőlt el a találkozó: Vaccaro büntetőjét hárította ugyan Megyeri, ám a kipattanót az olasz légiós nagyszerű mozdulattal a kapuba ollózta.