Vágólapra másolva!
Fáradtan képtelen volt felvenni a ritmust a magyar labdarúgó-válogatott Hollandia ellen, ezért tartott csak 55 percen át a lendület Amszterdamban, nyilatkozta Erwin Koeman szövetségi kapitány, aki elmondta, nem adja fel a harcot.

"Ötvenöt percen keresztül méltó ellenfelei voltunk a holland válogatottnak, addig a csapatom azt tette, amit előre elterveztünk" - nyilatkozta a mérkőzés után Erwin Koeman. "Utána azonban magasabb tempót kezdett diktálni a hazai együttes, mi pedig fáradtan már nem tudtuk felvenni ezt az iramot. A hollandok győzelme megérdemelt, sajnálom, hogy ilyen nagy különbségű vereség lett a vége. Nem adom fel a harcot, a játékosaimtól azzal köszöntem el, hogy pihenjék ki magukat, találkozunk a következő megmérettetés előtt."

Az MLSZ vezetése és Koeman tavaly augusztusban hosszabbította meg szerződését, amelynek értelmében a holland szakember a 2012-es Eb-selejtező-sorozat végéig magyar kapitány marad. Azt Koeman korábban már kifejtette, hogy nem biztos a pozíciója, hiszen aki őt hozta, Kisteleki István, már nincs a posztján, az új kormány által favorizált várható utód pedig valószínűleg nem vele képzeli el a folytatást.

"Június 14-én választ új elnököt a magyar szövetség, aki lehet, saját emberét szeretné kapitánynak. Majd meglátjuk mi lesz, amint kiderül, ki az új vezető, találkozni szeretnék vele. Az biztos, hogy a németek elleni 0-3 és a mostani 6-1-es vereség Magyarországon gyorsan pánikot eredményez. Én már az Eb-selejtezőkre tervezek, de ez itt nem számít. Egy ilyen vereség után könnyedén mondhatják, menj" - nyilatkozta a De Telegraafnak.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón egy holland újságíró sok erőt és kitartást kívánt neki, mire Koeman így felelt. "Erőt? Nem vagyok én beteg vagy ilyesmi. Inkább sikert!"