Vágólapra másolva!
Az angolok elleni szerdai barátságos mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatottban Király Gábor, az együttes legrutinosabb tagja a maximumra törekszik, míg a legfiatalabb, Koman Vladimir alig várja, hogy a Wembley-stadionban játszhasson.

"Még nagyon az út elején járunk. Mindenkinek megvan a megfelelő szerepe, játékosnak, vezetőnek, szurkolónak egyaránt. Amennyiben mindenki megfelelően ellátja a maga feladatát, akkor működőképes lehet a dolog. Minden egyes kapitányváltásnál új a keret, új a filozófia" - nyilatkozta az MTI-nek Király Gábor, aki még 1998-ban a debütáló Bicskei Bertalan irányítása alatt mutatkozott be a nemzeti csapatban.

A német 1860 Münchenben légióskodó, de korábban öt évig Angliában futballozó Király szerint nem lehet elvárni azt, hogy csúcsformában futballozzanak az együttesek, ugyanakkor hajtani kötelező. "Én azt szeretném kérni, hogy a jelenlegi formájához képest mindenki a maximumot adja ki magából."

"Egervári Sándor nagyon megköveteli az előírtakat, szigorú, és tényleg, hogy ha hallgatunk rá, akkor megvan az esély arra, hogy valami jót kihozzunk ebből. Nagyon nem is szeretnék belefolyni a mester munkájába, azt fogom csinálni, amit ő mond" - tette hozzá Koman Vladimir, a Sampdoria légiósa, aki a tavalyi U20-as világbajnokságon a csapatkapitánya és a torna egyik legjobbja volt a bronzérmes, Egervári Sándor által irányított csapatnak.

A 21 éves középpályás elmondta: a Bajnokok Ligájára készülő genovai alakulattal egy kőkemény, 28 napos felkészülésen van túl, ugyanakkor az elmúlt napokban már sokat frissült és már alig várja a Wembley-stadionban sorra kerülő összecsapást.

"Én már most bizsergést érzek, és maximális az adrenalinszintem. Szeretném, ha úgy jönnének le a pályáról, hogy elégedettek lehetünk a játékunkkal" - tette hozzá Koman.

A magyar válogatott szerdán magyar idő szerint 21 órától találkozik Fabio Capello együttesével.