Vágólapra másolva!
Kevin McCabe az FTC labdarúgó-csapatának angol tulajdonosa két év haladékot kért a klub új stadionjának felépítésére, írja szerdai számában a Blikk.

Kevin McCabe, illetve cége, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. 2008-ban vette meg a futballklubot, 6 milliárd forintot fizetve a 6+2 hektáros területért és a futballcsapatért. A szerződésben azt ígérték, hogy a szerződéskötéstől számított két éven belül 1,2 milliárd forint értékben felújítják az Üllői úti stadiont úgy, hogy az megfeleljen a nemzetközi és az európai futballszövetség szabályainak.

McCabe 2008 decemberében arról beszélt, hogy 13-15 milliárd forintos beruházás keretében épül meg a stadion, egy kereskedelmi és szórakoztató központ, egy hotel és irodaházak társaságában. A munkálatok azóta sem kezdődtek el. Igaz, az FTC tulajdonosainak feladatát nehezítheti, hogy a telek szomszédságában lévő Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat fellebbezett az elvi építési engedély ellen, mert az új stadion túl közel lenne a laborjaihoz. Emiatt is csúszik az építkezés, írja a Blikk.

A lap értesülései szerint az FTC elnöksége egyszer már beleegyezett, hogy két évvel kitolják a határidőt 2012. március 31-re. Az újabb kétéves halasztás fejében azonban az FTC szakosztályai biztosítékot várnak a tulajdonostól arra nézve, hogy valóban megépül a stadion: nagyságrendileg a letétbe helyezett 1,2 milliárd forint kamatát, 50-60 milliót szeretnék kártérítésként.