Vágólapra másolva!
Jakabfi Zsanett mesterhármasával 3-2-re győzött Romániában a magyar nőilabdarúgó-válogatott szerdán, az utolsó világbajnoki selejtezőmérkőzésén. A győzelem ellenére a csapat nem jutott tovább csoportjából.

Jakabfi a 15. és 34. percben szerzett találatával már kétgólos előnyre tett szert a magyar válogatott, de a hazaiak az első félidő végén szépítettek, majd a második elején egyenlítettek. A győztes gólt Jakabfi a 91. percben lőtte, büntetőből.

"Büszke vagyok a lányokra, akik szívüket-lelküket kitették ma is" - értékelt Vágó Attila szövetségi edző. "Ez a válogatott példát mutatott, hogyan lehet eredményesen szerepelni egy olyan selejtezőcsoportban, melyben jóval erősebb ellenfelekkel kell felvenni a harcot. Ez a győzelem az elmúlt három évben végzett munka csúcsa".

A magyarok nyolc meccsen szerzett tizenöt ponttal a kvintett harmadik helyén végeztek, két ponttal lemaradva a győztes ukránoktól és eggyel a második lengyelektől. A csoportból az első helyezett jutott tovább, az ukránokra szeptemberben újabb párharc vár a vb-részvételért.

A csoport végeredménye:
1. Ukrajna 17 pont
2. Lengyelország 16
3. MAGYARORSZÁG 15
4. Románia 8
5. Bosznia-Hercegovina 0